Μπάχαλο στο ΡΙΚ-Σε διαθεσιμότητα ανώτερος λειτουργός, καταγγέλλει διαφθορά ο ίδιος

Μπάχαλο επικρατεί στους κόλπους του κρατικού καναλιού, με τους εργαζόμενους να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κατάσταση έχει πάρει σημαντική τροπή, με τις καταγγελίες μάλιστα να έχουν φτάσει μέχρι και την Αρχή Διερεύνησης κατά της Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο ανώτερος λειτουργός του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Σάββας Αριστοδήμου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, καθώς όπως φαίνεται εναντίον του είχαν υποβληθεί παράπονα από πέραν των 30 εργαζόμενων στην κρατική τηλεόραση. Πάντως η ΕΥΡΙΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ζητά την παραίτηση μέλους του ΔΣ του ΡΙΚ και συγκεκριμένα του Σούλη Μαλέκου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΡΙΚ, «αφού μελετήσαμε τις καταγγελίες του τέως προέδρου της ΕΥΡΙΚ, Σάββα Αριστοδήμου, τις οποίες απέστειλε στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς και στον Γενικό Ελεγκτή, καλούμε αμέσως σε παραίτηση το μέλος του Δ.Σ Σούλη Μαλέκο. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες. Ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για να τύχει ενημέρωσης. Υπενθυμίζουμε την υπόθεση Εύας Καϊλή και τα μέτρα που έλαβε εναντίον της το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα επανέλθουμε και για τις υπόλοιπες καταγγελίες για τις οποίες ζητούμε επίσης την διερεύνησή τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όλα ξεκίνησαν από μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Αριστοδήμου, στην οποία αναφερόταν σε στέλεχος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, το οποίο φαίνεται ότι προωθούσε συγκεκριμένη δημοσιογράφο, λόγω της καλής της τηλεοπτικής παρουσίας. Αν και στην ανάρτηση δεν υπήρχε οποιαδήποτε αναφορά σε όνομα, παρόλα αυτά ο κ. Αριστοδήμου υπογράμμιζε πως το στέλεχος του ΔΣ αποτάθηκε σε αυτόν, για να αυξηθεί ο τηλεοπτικός χρόνος της εν λόγω δημοσιογράφου και ο κ. Αριστοδήμου φαίνεται να είχε αποδώσει στο στέλεχος προσωπικά κίνητρα πίσω από την απόφασή του αυτή.

Το συγκεκριμένο σχόλιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αποσύρθηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε μερίδα εργαζομένων του ΡΙΚ, οι οποίοι φαίνεται ότι συνέταξαν μία επιστολή, που την απέστειλαν στο ΔΣ και ζήτησαν όπως ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος κατά του κ. Αριστοδήμου, αφού του απέδιδαν σεξιστικές αναφορές. Την επιστολή υπέγραφαν συνολικά 33 άτομα.  

Μετά την παραλαβή της επιστολής, το Διοικητικό Συμβούλιο του κρατικού καναλιού, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε όπως ο κ. Αριστοδήμου τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς και όπως αρχίσει εναντίον του πειθαρχική έρευνα για όσα του καταλογίζονται. Προς αυτό το σκοπό, ο γενικός διευθυντής του καναλιού αποφάσισε το διορισμό τριμελούς επιτροπής, για να διενεργήσουν την έρευνα.

Πάντως, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Αριστοδήμου είχε αποστείλει και ο ίδιος επιστολή προς το Δ.Σ. του ΡΙΚ, στην οποία αιτιολογούσε την ανάρτησή του, διευκρινίζοντας πως δεν ήταν πρόθεσή του να αφήσει οποιαδήποτε υπόνοια για την δημοσιογράφο, αλλά να θίξει τη συμπεριφορά του στελέχους του ΔΣ, ενώ ανέφερε πως το εν λόγω στέλεχος προσπάθησε να προωθήσει υποψηφιότητα συνεργάτη του για τη θέση του Τμηματάρχη Τηλεόρασης. Μάλιστα, στην επιστολή κάνει λόγο για καταγγελία σε Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς, αλλά και στο Γενικό Ελεγκτή. 

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες