Χρηματικό ποσό δόθηκε στον Μητροπολίτη Βασίλειο για ανακαίνιση εξωκλησιού στο Παραλίμνι

Χρηματικό ποσό από έσοδα εκδήλωσης στο Παραλίμνι παρέδωσε στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, η Επιτροπή του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Παρά την Λίμνη» του Δήμου Παραλιμνίου, για να διατεθεί για ανακαίνιση του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας.

Σε ανακοίνωση της Ομάδας Στήριξης του Μητροπολίτη αναφέρεται ότι «την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Βασίλειος δέχθηκε στο συνοδικό Μητρόπολης, τους συντελεστές της εκδήλωσης μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 48 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Πολιτιστικό εργαστήρι «Παρά την Λίμνη» του Δήμου Παραλιμνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Προστίθεται ότι «οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Βασίλειο για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, η οποία αποτέλεσε μια  σημαντική ευκαιρία διατήρησης της ιστορικής μνήμης. Ο Μητροπολίτης  συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης για το άρτιο αποτέλεσμα του αφιερώματος».

Η Επιτροπή του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Παρά την Λίμνη» του Δήμου Παραλιμνίου, «παρέδωσε στον Μητροπολίτη τα έσοδα της παραδοσιακής βραδιάς «Στην αυλή της Παναγιώτισσας» που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο για να διατεθούν για την ανακαίνιση του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το απόγευμα της 9ης Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Βασίλειος επισκέφθηκε το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Λάρνακα όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στήριξης υπέρ της υποψηφιότητάς του. Ακολούθως μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Κυριακού στο Κίτι όπου πραγματοποίησε πνευματική ομιλία με θέμα «Γεγονότα συνδεδεμένα με τη γέννηση Του Χριστού»».

Πηγή: KYΠΕ  

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου