Παρασκευή 3 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Νουρής: Ενέργειες που δεν υπηρετούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

  08/12/2022 19:09
Νουρής: Ενέργειες που δεν υπηρετούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Νουρής: Ενέργειες που δεν υπηρετούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

  08/12/2022 19:09

«Ενέργειες που δεν υπηρετούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής τις εξελίξεις κατά την πρώτη ημέρα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραπέμποντας από τη μια στη μη επίτευξη συμφωνίας για ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στο Σένγκεν, και από την άλλη στη μη προώθηση του κανονισμού για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η σημερινή ημέρα δεν ήταν ότι καλύτερο για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου ο κ. Νουρής.

«Η απόφαση για τη μη ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, αλλά πολύ περισσότερο η απροθυμία αριθμού κρατών μελών να προωθήσουν στο ευρωκοινοβούλιο τον κανονισμό για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, είναι ενέργειες που δεν υπηρετούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», σημείωσε.

«Ιδιαίτερα για το θέμα του κανονισμού της εργαλειοποίησης, που αποτελεί για την Κύπρο μιας εξαιρετικής σημασίας κανονισμό, αυτό αφήνει ξανά την Τουρκία στο απυρόβλητο και είναι κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα», εξήγησε ο κ. Νουρής.

«Θέλω να ελπίζω ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων που αποφασίστηκε και η οποία προφανώς θα γίνει επί Σουηδικής Προεδρίας, θα δώσει την ευκαιρία ώστε αριθμός κρατών μελών να αλλάξουν τη θέση τους και να προωθηθεί ο συγκεκριμένος κανονισμός», σημείωσε.

Ο κ. Νουρής ευχαρίστησε τέλος την Τσεχική Προεδρία «για τη σθεναρή στήριξή της στα όσα η Κύπρος υποστήριξε», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται πως στις συζητήσεις που αφορούν τη ζώνη του Σένγκεν την Κύπρο εκπροσώπησε η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο και στη δεύτερη ημέρα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων με σύνθεση Υπουργών Δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας