Κάλεσμα από το ΔΣ της ΑΗΚ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναθεωρήσουν απεργιακά μέτρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ, με ανακοίνωση τους, καλούν τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όπως επανεξετάσουν και αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους σε σχέση με τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των καταναλωτών και του κοινού γενικότερα.  

Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ενεργειακής αβεβαιότητας και κοινωνικής αγωνίας, αναφέρεται, είναι επιβεβλημένη η υπευθυνότητα, η σύνεση και η ενσυναίσθηση, από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ-Δηλώνουν απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι

«Όταν η κοινωνία μας δοκιμάζεται, με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να διαμορφώνεται έξω από τον έλεγχο της ΑΗΚ, δεν πρέπει να προκαλούνται περαιτέρω εντάσεις και πιέσεις στους πολίτες», προστίθεται.

Επισημαίνεται ότι η εξαγγελία απεργιακών μέτρων από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ συνιστά κοινωνική πρόκληση και δεν βρίσκει σύμφωνους τη Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού.  Τα μέτρα αυτά, σημειώνεται, ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν την ΑΗΚ.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση υπηρετούν ένα σκοπό, να βοηθήσουν την ΑΗΚ να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της και να ανταποκριθεί στην αποστολή της, ως ο σταθερός πυλώνας ενέργειας που στηρίζει την πρόοδο του τόπου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ, αναφέρεται, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου και της συνεννόησης που διατηρούν με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, είχαν κατά το τελευταίο διάστημα αριθμό συναντήσεων με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό. 

«Η τελευταία συνάντηση έγινε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, πριν την εξαγγελία των μέτρων. Πάντα όμως σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και διακριτών ρόλων που υπηρετούν την ακεραιότητα της θεσμικής λειτουργίας της ΑΗΚ και θέτουν πάνω απ’ όλα την εκπλήρωση της αποστολής του Οργανισμού προς τον τόπο και τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς