Ισραηλινοί δρομείς με προβλήματα όρασης στον Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Είκοσι δύο δρομείς με προβλήματα όρασης από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα θα συμμετάσχουν στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ο οποίος θα εκκινήσει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου από την παραλία των Φοινικούδων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ισραηλινή ομάδα EYE CONTACT ISRAEL αποτελείται από τυφλούς αθλητές, αθλητές με μειωμένη όραση και από τους εθελοντές-συνοδούς τους, με όλους τους δρομείς να έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους με την καθοδήγηση των συνοδών τους μέσω της χρήσης ειδικής ζώνης που συνδέει τους δύο αθλητές. 

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ομάδας EYE CONTACT ISRAEL, Alon Shub, στόχος της συμμετοχής της ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σημασία της ενσωμάτωσης των αθλητών με ειδικές ανάγκες σε ανταγωνιστικά αθλήματα αλλά και να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα με τύφλωση να καταγράψουν επιτυχίες στον αθλητισμό και να δώσουν σε όλους παράδειγμα αποφασιστικότητας και θάρρους. «Αν μπορούμε εμείς, τότε μπορούν όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το έργο των αθλητικών ομάδων για άτομα με τύφλωση λειτουργεί από την «Aleh Society», ένα μη κυβερνητικό οργανισμό του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ο οποίος προωθεί ποικίλες δράσεις σε όλη τη χώρα για την ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην ισραηλινή κοινωνία, ενώ μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της το 2019 στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα των τυφλών δρομέων και δρομέων με μειωμένη όραση θα συμμετάσχει στις διαδρομές του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα δρόμου 10χλμ. της Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινά με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ, αγώνα δρόμου, ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ αγώνα δρόμου και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ, όπου εκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθε διοργάνωση.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσης του, αποτελεί τον πρώτο «πράσινο» Μαραθώνιο της Κύπρου και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 62χρονος για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
Άγρια δολοφονία στην Ινδία-Έριξε τον κωφάλαλο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους
Κορυφώνεται η αγωνία για τη Ράφα μετά τα ισραηλινά πλήγματα-Η CIA στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους-«Πύραυλος, drone, πύραυλος»
Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ κατέχει το πέρασμα της Ράφα
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στη ατμόσφαιρα
Συνεχίζει να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Ο κώδικας τιμής της λαμπρατζιάς, οι βίαιοι νεαροί άντρες και η απουσία σοβαρής μελέτης
Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν