Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Προωθείται ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60, σε γηροκομεία και κλειστές δομές

  09/11/2022 13:42
Προωθείται ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60, σε γηροκομεία και κλειστές δομές

Προωθείται ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60, σε γηροκομεία και κλειστές δομές

  09/11/2022 13:42

Την προώθηση του εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60 ετών αλλά και ειδικά στα άτομα στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, αποφάσισαν ο Υπουργός Υγείας και τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.  

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, επαναξιολογήθηκε η εικόνα της επιδημιολογικής εικόνας, μετά την αύξηση θετικών περιστατικών και των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, στα κρατικά νοσηλευτήρια.  

Με το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε πως «τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση όσον αφορά στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Σήμερα είχαμε μια σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τα μέλη της ΣΕΕ. Δόθηκε η ευκαιρία στους επιστήμονες να ενημερωθούν από το Υπουργείο Υγείας με περισσότερα στοιχεία, όσον αφορά στις νοσηλείες και τον αριθμό των κρουσμάτων. Έγινε μια εξαιρετική συνάντηση και συμφωνήσαμε τα ακόλουθα βήματα:

-Θα επικεντρωθούμε στην προώθηση του εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60 ετών και ειδικά στα άτομα που είναι στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, άρα θα αναλάβει δράση το Υπουργείο Υγείας μαζί με την Επιτροπή Εμβολιασμών να προωθηθεί ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, όπως επίσης θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών σε ορεινές κοινότητες, όπου είχαμε αρκετή επιτυχία πέρσι, και συγκεκριμένα σε χωριά όπως την Πάχνα και το Παλαιχώρι.

-Επίσης συμφωνήσαμε να σταλεί ένα ενημερωτικό δελτίο στους προσωπικούς ιατρούς όσον αφορά στα αντιιικά φάρμακα, που όπως φαίνεται αυτά τα αντιιικά φάρμακα δεν χορηγούνται στους ασθενείς έγκαιρα, όπως επίσης και να ενημερώσουμε τους προσωπικούς ιατρούς πως πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς άνω των 60 και τους ευάλωτους ασθενείς τους πως πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση, ώστε να μην έχουμε περισσότερες νοσηλείες.

«Αυτά ήταν τα σημαντικά που είπαμε σήμερα. Το Υπουργείο Υγείας βλέπει την εικόνα καθημερινά, δεν εφησυχάζουμε, πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όπως επίσης και να εμβολιαστούμε με την 4η δόση», ανάφερε τέλος ο υπουργός Υγείας

Εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ο κος Γιώργος Νικολόπουλος, τόνισε ότι «σήμερα ήταν μια πραγματικά εξαιρετική συνάντηση, ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό για την πρόσκληση. Ανταλλάχθηκαν απόψεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Νομίζω ότι το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σε κάθε περίπτωση επαγρύπνηση. Υπάρχουν παρεμβάσεις οι οποίες εστιάζουν στον εμβολιασμό, στα αποτελεσματικά φάρμακα, και ευελπιστούμε πως μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει ειδικούς ο Χατζηπαντέλα μετά την αύξηση κρουσμάτων-Αποκλείουν λήψη μέτρων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας