Ζητούν επαγρύπνηση για όσα πρόκειται να γίνουν με την επιστροφή Νετανιάχου οι Παλαιστίνιοι

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο καλεί την κυπριακή πολιτεία να είναι σε επαγρύπνηση για όσα γεγονότα πρόκειται να ακολουθήσουν με την επιστροφή του Βενιαμίν Νετανιάχου στην πρωθυπουργία του Ισραήλ, ενόψει των διαφαινόμενων συνεργασιών με κόμματα για σχηματισμό Κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης αναφέρει πως «οι Παλαιστίνιοι αυτές τις μέρες έχουν κληθεί να αντεπεξέλθουν σε ακόμα μία δραματική εξέλιξη, που αφορά τις εκλογές στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ», προσθέτοντας πως «αυτή τη φορά, δεν πρόκειται για μια νέα Κυβέρνηση, αλλά για τον πρώην Πρωθυπουργό του Ισραήλ» Βενιαμίν Νετανιάχου «ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας δραματικής επιστροφής, καθώς όπως όλα δείχνουν πρόκειται να σχηματίσει Κυβέρνηση με τη συνεργασία της ακροδεξιάς-θρησκευτικής παράταξης».

Εξηγεί ότι «η παράταξη αυτή έχει ακραίες θέσεις αναφορικά με τους μη-εβραίους, αλλά και τις γυναίκες», σημειώνοντας πως η εκπροσώπηση των γυναικών στον συνασπισμό ανέρχεται μόνο στο 10%, «ποσοστό εξαιρετικά οπισθοδρομικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση της σύγχρονης εποχής».   

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ότι «ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ πανηγυρίζει την ολοκλήρωση αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας, σκοτώνοντας πέντε νεαρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και βομβαρδίζοντας για ακόμα μια φορά τη Γάζα».

Σύμφωνα με την Πρεσβεία της Παλαιστίνης αυτό που τους προκαλεί εντύπωση είναι πως οι Κυβερνήσεις αυτές είναι εκλεγμένες δημοκρατικά από τον λαό του Ισραήλ, ενώ καλούν όλους να είναι σε επαγρύπνηση για όσα γεγονότα πρόκειται να ακολουθήσουν.

«Δυστυχώς, μετά το 1948 και το 1967, πιστεύουμε πως όποια Κυβέρνηση και να ψηφιστεί ποτέ δεν ξεφεύγει από τη γραμμή, που ακολουθεί το κατοχικό κράτους του Ισραήλ, που δεν είναι άλλη από την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού και την επέκταση των συνόρων του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει ο στρατός του», αναφέρει.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη στάση που πρόκειται να κρατήσουν απέναντι στον Νετανιάχου, την Κυβέρνησή του και την πολιτική του, όλες οι υπόλοιπες Κυβερνήσεις του κόσμου.

Διερωτάται «πως μπορούν οι πολιτισμένες κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα της Δύσης, που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες, να υποδέχονται στις χώρες τους τον ίδιο και τους υποψήφιους Υπουργούς του, τη στιγμή που υποψήφιοι Υπουργοί του έχουν δηλώσει ξεκάθαρα, χωρίς φόβο, αλλά με περίσσιο θάρρος πως η λύση δύο ανεξάρτητων κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, δεν υπάρχει, αντίθετα, η μόνη λύση είναι η εξόντωση και ο αφανισμός του Παλαιστινιακού λαού».Επιπλέον, εκφράζει την έκπληξή της πως «κάποιοι διακεκριμένοι πολιτισμένοι της Δύσης ήδη έσπευσαν να καλωσορίσουν την εκλογή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας χαρακτηριστικά ‘Welcome back’».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου