Οι αυξήσεις στο ρεύμα κλείνουν το διακόπτη για το χριστουγεννιάτικο στολισμό

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς, οι δήμοι έχουν αρχίσει να προγραμματίζονται για τον στολισμό τους, θέλοντας να δώσουν χαρά στους δημότες, βάζοντάς τους στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, με τις τιμές του ρεύματος να έχουν πάρει την ανιούσα, αλλά και την κατάσταση στην αγορά να έχει φέρει τους καταναλωτές στα όριά τους, φαίνεται ότι οι Δήμοι προσανατολίζονται σε ένα συντηρητικό τρόπο.

Αν και απομένουν παραπάνω από δύο μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα, οι αρμόδιοι λειτουργοί σε όλους τους δήμους έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους, για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τις επόμενες εβδομάδες, για να μεταφέρουν το γιορτινό κλίμα στους καταναλωτές, τους δημότες και τους περαστικούς. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το κέντρο της πόλης, αλλάζει εντελώς όψη όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αφού όλοι οι δημόσιοι δρόμοι έχουν έστω από ένα μικρό διακοσμητικό.

Αν και τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, θα είναι διαφορετικά από τα περσινά και τα προπέρσινα, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, αφού δεν υπάρχουν σκέψεις για λήψη μέτρων εντός του χειμώνα, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απομακρυσμένο σενάριο, αναμένεται να είναι διαφορετικά και για ένα ακόμη λόγο. Η ακρίβεια, που έχει προκαλέσει  τόσα προβλήματα στους καταναλωτές, επηρεάζει όπως φαίνεται και τον στολισμό των δήμων, καθώς οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, δεν αφήνει αρκετά περιθώρια.

Όλοι οι δήμοι, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στις υπόλοιπες επαρχίες, θεωρούν δεδομένο ότι θα στολίσουν τους δρόμους, αλλά και τις πλατείες τους, με δέντρα και φωτεινές επιγραφές, που θα γράφουν πάνω «Χρόνια Πολλά» και «Καλές Γιορτές», όμως δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα επηρεαστούν τα σχέδιά τους. Η κατάλληλη στιγμή, για να καταρτίσουν τα μελλοντικά τους βήματα, εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου είναι τώρα, ώστε να είναι έτοιμοι, όταν φτάσει ο καιρός να στολίσουν, να γνωρίζουν που και πότε θα τοποθετήσουν τους διάκοσμούς τους.

Σύσκεψη τις επόμενες μέρες

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Λευκωσίας και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Πεζόδρομων Λευκωσίας, έχουν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σκεφτούν το κατάλληλο πλάνο για τις επικείμενες γιορτές. Έτσι, εντός των επόμενων ημερών, όπως ανέφερε στον REPORTER ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Τριαντάφυλλος Ζωίδης, αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο, ώστε να μελετήσουν τα βήματά τους, καθώς χρειάζεται η συγκατάθεσή του.

Ο κ. Ζωίδης θεωρεί ότι είναι αρκετά πιθανό το σενάριο να τεθούν κάποιοι περιορισμοί στη διακόσμηση και τον στολισμό των καταστημάτων, αφού θα θέλουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση του ρεύματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή, ενώ την ίδια ώρα δεν επιθυμούν να προκαλέσουν αισθήματα οργής από τους δημότες και τους καταναλωτές, δεδομένου ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα.

Έτσι, στη σύσκεψη που θα έχουν με τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη και τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου Λευκωσίας, αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι όλα τα επιμέρους ζητήματα που έχουν οι ίδιοι εντοπίσει, αλλά και τις σκέψεις τους, ώστε να καταλήξουν στο κατάλληλο πλάνο, που θα αφήσει ευχαριστημένους τόσο τους ίδιους όσο και τους καταναλωτές.

Από πλευράς του, ο Δήμος Λευκωσίας θεωρεί δεδομένο ότι θα προχωρήσει, όπως κάθε χρόνο σε στολισμό των δρόμων, που εμπίπτουν στα δημοτικά του όρια, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο τονίζει πως θα ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της ακρίβειας.

Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδιος λειτουργός από το Δήμο Λευκωσίας, στην πλάστιγγα θα τοποθετηθούν όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια θα λάβουν τις αποφάσεις τους, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος.

«Θεωρούμε, ωστόσο, πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η πόλη να στολιστεί, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Γέννηση του Θεανθρώπου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές του χρόνου».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία