Εγκρίθηκε σήμερα το κονδύλι για τους 300 στην πράσινη γραμμή-Αρχίζει η διαδικασία προσλήψεων

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης των 300 συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών, αφού με ενημέρωση της η Αστυνομία, αναφέρει ότι η έγκριση για τα κονδύλια που αφορούν τη Σύσταση Μονάδας Επιτήρησης Πράσινης Γραμμής για έλεγχο της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, έχει εξασφαλιστεί. 

Σημειώνεται, ότι μόλις χθες το Υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι αναμένει ακόμη το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει για την ανάκτηση των κονδυλίων ύψους δέκα εκατομμυρίων, αναφορικά με την πρόσληψη των 300 ειδικών αστυνομικών για επιτήρηση της πράσινης γραμμής, ενώ την ίδια ώρα, στο περίμενε βρισκόταν και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο είναι το αρμόδιο για να τροχοδρομήσει τις διαδικασίες πρόσληψης των συμβασιούχων. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποφασιστεί για τους «300» τα καθήκοντά τους θα περιορίζονταν σε θέματα μετανάστευσης, με την επιτήρηση των σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών κατά μήκος της πράσινης γραμμής, στον έλεγχο παράτυπων μεταναστών και παράνομης εργοδότησης τους, στη μεταφορά και συνοδεία παράτυπων μεταναστών, στην περιφρούρηση και φύλαξη κέντρων υποδοχής ή φιλοξενίας αιτητών ασύλου ή χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστών και στις διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών.

Η απόφαση αυτή για πρόσληψη των συμβασιούχων, έχει ταυτόχρονα και υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, καθώς όπως έχει υπολογιστεί, το κόστος ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, αφού συνυπολογίζονται οι μισθοί, τα οχήματα και ο εξοπλισμός των προσώπων που θα προσληφθούν. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, το μισθολόγιο των ειδικών αστυνομικών ανέρχεται στα 7,8 εκατομμύρια ευρώ, με επιπλέον 1 εκατομμύριο για εξοπλισμό και επιπρόσθετα 1,2 εκατομμύρια για οχήματα. Κάτι παρόμοιο εξάλλου, συμβαίνει τόσο στη Λιθουανία, την Εσθονία και την Πολωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ: Στο ψυγείο το νομοσχέδιο για τους 300 στην πράσινη γραμμή-Φωνές για… κωλυσιεργία

Δειτε Επισης

Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους