IKEA: Τα πάντα για έναν ποιοτικό και άνετο ύπνο!

Ο ύπνος, είναι απαραίτητος στη ζωή μας!  Κατά τη διάρκειά του, το σώμα μας ανανεώνεται και το ανοσοποιητικό μας δυναμώνει. Η συμβουλή των ειδικών είναι ότι οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου για υγεία και ψυχική ευεξία.

Η IKEA μέσα από μία καλοσχεδιασμένη γκάμα, η οποία περιλαμβάνει και προϊόντα από βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, προσφέρει τα πάντα για έναν ποιοτικό και άνετο ύπνο που ανταποκρίνεται σε έξι βασικές προϋποθέσεις: την άνεση, τη σωστή θερμοκρασία, την απουσία θορύβου, τον καθαρό αέρα, τον σωστό φωτισμό, τα σωστά χρώματα και έπιπλα. Στην IKEA υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται κανείς για να συνθέσει το ιδανικό περιβάλλον για έναν υπέροχο ύπνο που θα προσφέρει την άνεση που όλοι χρειάζονται.

Ένα αναπαυτικό στρώμα, ένα μαξιλάρι που ταιριάζει στη στάση ύπνου και το κατάλληλο πάπλωμα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για ποιοτικό ύπνο.

Αναδεικνύοντας τη σημασία του καλού ύπνου, στην ιστοσελίδα της IKEA, υπάρχει ο Οδηγός Άνεσης Ύπνου όπου απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις μπορείτε να βρείτε το σωστό στρώμα, μαξιλάρι και πάπλωμα που ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες σας. Παράλληλα, υπάρχουν 3 επιπλέον λόγοι για να επιλέξετε το στρώμα σας από την IKEA. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στο σπίτι και αν είναι λίγο πιο μαλακό ή πιο σκληρό από όσο θα θέλατε, το επιστρέφετε με την απόδειξη στο κατάστημα μέσα σε 40 μέρες και το ανταλλάζετε με ένα άλλο. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μεταφοράς για να το μεταφέρετε και έχετε δωρεάν 10 χρόνια εγγύηση.

Το κατάλληλο στρώμα, που ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε σώματος ευνοεί τον ποιοτικό ύπνο και την ξεκούραση. Στην IKEA μέσα από διαφορετικούς τύπους στρωμάτων όπως τα στρώματα αφρού ή τα στρώματα με ελατήρια μπορεί κανείς να βρει αυτό που χρειάζεται για να κοιμάται ήσυχος.

Τα στρώματα αφρού αγκαλιάζουν το σώμα, προσφέρουν την κατάλληλη στήριξη, ισιώνουν τη σπονδυλική στήλη και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στους μύες, στα χέρια και στον αυχένα για περισσότερη χαλάρωση. Διακρίνονται σε μέτρια σκληρά και μέτρια με διαφορετικά ύψη.

 Τα στρώματα με ελατήρια προσφέρουν τη σωστή στήριξη κατανέμοντας το βάρος του σώματος.  Επειδή ο αέρας κυκλοφορεί, δεν δημιουργείται ζέστη το βράδυ και τίποτα δε διακόπτει τον ύπνο. Διακρίνονται σε μέτρια σκληρά και σκληρά με διαφορετικά ύψη.

 Στην IKEA τα μαξιλάρια ύπνου έχουν σχεδιαστεί για κάθε στάση ύπνου ώστε και αυτά να προσφέρουν λύσεις σε εξατομικευμένες ανάγκες. Ένα εργονομικό μαξιλάρι με αφρό μνήμης και μία στρώση από τζελ,  δίνει μία δροσερή κι αναπαυτική επιφάνεια για ύπνο που δεν εμποδίζεται από τη ζέστη ή τον ιδρώτα.

 Ένα πάπλωμα  για όλες τις εποχές ή ένα ζεστό πάπλωμα με ύφασμα από lyocell/βαμβάκι προσφέρουν την άνεση που χρειάζεστε ενώ τα κατάλληλα λευκά είδη συμπληρώνουν την αίσθηση της άνεσης και της φρεσκάδας.

Τον καλό ύπνο συνθέτει και το υπνοδωμάτιο που πρέπει να είναι απομονωμένο από θορύβους. Μαλακά υφάσματα όπως κουρτίνες και παχιά χαλιά βοηθούν στην μείωση του θορύβου ενώ ένας καθαριστής αέρα βελτιώνει την ποιότητα αέρα μειώνοντας τους εσωτερικούς ρύπους.

Ο φωτισμός έχει το δικό του ρόλο. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο σκοτεινό. Οι κουρτίνες και τα στόρια πλήρους συσκότισης μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά απομονώνοντας το ενοχλητικό φως.

 Τέλος, όλοι νιώθουν καλύτερα όταν κοιμούνται στο κατάλληλο κρεβάτι. Στην IKEA υπάρχουν κρεβάτια για κάθε στυλ και γούστο και είναι ανθεκτικά για να κρατήσουν πολλά χρόνια.

 

Για περισσότερες λύσεις για έναν καλό ύπνο επισκεφθείτε την IKEA ή το IKEA.com.cy

IKEA

cs.cyprus@ikea.com.cy

https://www.instagram.com/IKEAcyprus/

https://www.facebook.com/ikeacyprus/