Ο Ζελένσκι προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας με τη Βρετανία

Σε δήλωση μετά την εκλογή της Λιζ Τρας ως πρωθυπουργού της Βρετανίας προχώρησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, που χαρακτήριζε «φίλο» του τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε εκφράσει τη στήριξή του στο Κίεβο επανειλημμένα -με δηλώσεις και μέσω αποστολής πακέτων στήριξης-, είπε τώρα ότι ελπίζει ότι η Τρας θα βοηθήσει την Ουκρανία «να αποτρέψει όλες τις ρωσικές καταστροφικές προσπάθειες».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Λιζ Τρας, ήταν «πάντα στη πεφωτισμένη πλευρά της ευρωπαϊκής πολιτικής» και ότι το Κίεβο προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επί των ημερών της στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στην Ουκρανία τη γνωρίζουμε καλά. Ήταν πάντα στην πεφωτισμένη πλευρά της ευρωπαϊκής πολιτικής», ανέφερε ο Ζελένσκι για την Τρας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του, αφότου επαίνεσε τον προκάτοχό της Μπόρις Τζόνσον.

«Πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα για την υπεράσπιση των λαών μας και την αποτυχία των καταστροφικών προσπαθειών της Ρωσίας», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Τελευταία επικοινωνία Ζελένσκι με τον Τζόνσον όσο είναι Πρωθυπουργός

Νωρίτερα, σχολιάζοντας την τελευταία επικοινωνία του με τον Τζόνσον πριν αναλάβει η Τρας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Είχα μια συνοπτική συνομιλία με τον Μπόρις Τζόνσον με τη σημερινή του ιδιότητα. Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Ουκρανίας, τον ευχαρίστησα για την προσωπική του γενναιότητα, τις αρχές και τη σημαντική συμβολή του στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με έναν υπέροχο φίλο της Ουκρανίας σε νέο στάτους».

«Ο πρωθυπουργός μίλησε το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τον ευχαριστήσει για την ηγετική ικανότητα που επέδειξε και τη φιλία του. Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι πιστεύει πως ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο λαός του μπορούν και θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ για την επικοινωνία των δύο ηγετών.

«Ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο Ζελένσκι πως ήταν τιμή του που συνεργάστηκε μαζί του και τον υποστήριξε. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή ως φίλοι», συμπλήρωσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί επισήμως αύριο, Τρίτη, παραδίδοντας την πρωθυπουργία της Βρετανίας στη μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι εξουδετέρωσε περισσότερα από 100 ουκρανικά drones
Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη
Γονείς βασάνιζαν την 3χρονη κορούλα τους για μέρες πριν πεθάνει-Καταδικάστηκαν σε ισόβια
Νεκροί μητέρα και παιδί μετά από επίθεση drones της Ουκρανίας στη Ρωσία
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο Τσιντούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβακία
Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ