Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βρετανοί κάνουν bullying στους μετεωρολόγους λόγω καύσωνα

  29/07/2022 20:27
Βρετανοί κάνουν bullying στους μετεωρολόγους λόγω καύσωνα

Βρετανοί κάνουν bullying στους μετεωρολόγους λόγω καύσωνα

  29/07/2022 20:27

Με ένα πρωτοφανές κύμα κακοποιητικού λόγου βρίσκονται αντιμέτωποι οι Βρετανοί μετεωρολόγοι, εν μέσω ακραίου καύσωνα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η ομάδα ειδικών του BBC έλαβε ουκ ολίγα επιθετικά tweets και e-mails, τα οποία αμφισβητούσαν τις προγνώσεις τους και τους ζητούσαν «να μαζευτούν», την ώρα που η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο μετεωρολόγος Ματ Τέιλορ, δεν έχει ποτέ ξανά ζήσει κάτι αντίστοιχο, στην 25ετή του καριέρα. «Είναι το πιο κακοποιητικό ύφος που έχω δεχτεί ποτέ. Τα έκλεισα όλα καθώς ήταν εξαιρετικά θλιβερό να διαβάζεις κάποια από τα σχόλια» λέει ο ίδιος σχετικά.

Σε μεγάλο βαθμό, τη διαδικτυακή κακοποίηση πυροδοτούσε ο συσχετισμός στον οποίο προχώρησαν οι ειδικοί μεταξύ του κύματος καύσωνα και της κλιματικής αλλαγής.

Όχι μόνο οι τηλεοπτικοί ειδικοί που μετέδιδαν τις δυσοίωνες προγνώσεις τους για τον καιρό, αλλά και οι επιστήμονες της βρετανικής «Βασιλικής Μετεωρολογικής Εταιρείας» βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων, αμφισβήτησης, «δημόσιας γελοιοποίησης, κατηγοριών πως ψεύδονται και υπονοούμενων πως εκβιάζονται».

Να σημειωθεί πώς η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά πως ο καύσωνας έγινε δεκαπλάσια εφικτός εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε θερμοκρασίες – ρεκόρ στις 19 Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να φτάνει για πρώτη φορά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας