Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα επιστολή δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον από βουλευτή του

  31/05/2022 18:37
Νέα επιστολή δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον από βουλευτή του

Νέα επιστολή δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον από βουλευτή του

  31/05/2022 18:37

Ακόμα ένας βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία γνωστοποίησε πως επέδωσε επιστολή δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον στο αρμόδιο κομματικό όργανο, την Επιτροπή 1922.

Ο Τζον Στίβενσον από την περιφέρεια του Καρλάιλ γίνεται έτσι ο 28ος βουλευτής του κόμματος του κ. Τζόνσον που τάσσεται υπέρ της άμεσης παραίτησης του Πρωθυπουργού και ο 41ος που τον επικρίνει δημοσίως για το partygate.

Η συγκέντρωση 54 επιστολών συνεπάγεται αυτομάτως ψηφοφορία για την πιθανή καθαίρεση του Μπόρις Τζόνσον.

Η συνεχής ροή επιστολών και επικρίσεων μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Γκρέι για το partygate φέρεται να ανησυχεί πλέον σοβαρά την Ντάουνινγκ Στριτ, με τους πολιτικούς σχολιαστές να συζητούν το κατά πόσο είναι πιθανό ο κ. Τζόνσον να αντιμετωπίσει τελικά όντως την εσωκομματική διαδικασία δυσπιστίας, ενδεχομένως ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, μετά από τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο κ. Στίβενσον δήλωσε «βαθιά απογοητευμένος» από την παραβίαση των κανόνων στην καρδιά της κυβέρνησης ενώ η χώρα τελούσε υπό απαγορευτικά λόγω πανδημίας. Σημείωσε ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να θέσει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος για να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στο partygate, αλλά από τη στιγμή που δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να το κάνει αποφάσισε να αναλάβει την αρμόζουσα δράση και να συντάξει επιστολή δυσπιστίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας