Γάλλος δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του από βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ

Οι προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανεστάλησαν τη Δευτέρα, μετά που χτύπημα ενός τεθωρακισμένου μεταφορών από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκότωσε έναν Γάλλο δημοσιογράφο, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Serhiy Gaidai.

Ο Gaidai έγραψε στην εφαρμογή Telegram ότι τα σκάγια τρύπησαν την πανοπλία του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο που ταξίδευε μέσα. Ο Γκαϊντάι έδωσε μια φωτογραφία διαπίστευσης Τύπου που ταυτοποιεί τον δημοσιογράφο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την οδύνη του για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, στην Ουκρανία. «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών». Την είδηση επιβεβαίωσε προ ολίγου και ο τηλεοπτικός σταθμός BFM στον οποίο εργαζόταν ο Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμοφ.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για να συνεχίσουν την επίθεσή τους προς την περιοχή Σλόβιανσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ συνεχίζουν επίσης τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την πόλη Σιεβιεροντόνετσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας τη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος Oleksandr Motuzyanyk πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν κάποια επιτυχία στην προέλαση προς τις παράκτιες περιοχές όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν λάβει αμυντικές θέσεις.

«Στον (άξονα) του Σλόβιανσκ, ο εχθρός ανασυντάσσεται για να συνεχίσει τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση Ίζιουμ-Μπάρβινκοβε και Ίζιουμ-Σλοβιάνσκ», είπε ο Motuzyanyk σε ενημέρωση.

Οι πιο έντονες μάχες σημειώθηκαν κοντά στο Sievierodonetsk, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Λουχάνσκ του Ντονμπάς.

Ο Motuzyanyk είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις να περικυκλώσουν πλήρως την πόλη.

Η πτώση της θα μπορούσε να βοηθήσει τη Μόσχα να εδραιώσει τον έλεγχο της στο Ντονμπάς, μεγάλα τμήματα του οποίου ελέγχονται ήδη από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν