Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προβλέψεις για 100 εκατομμύρια κρούσματα μετά το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

  07/05/2022 22:52
Προβλέψεις για 100 εκατομμύρια κρούσματα μετά το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

Προβλέψεις για 100 εκατομμύρια κρούσματα μετά το καλοκαίρι στις ΗΠΑ

  07/05/2022 22:52

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δουν ακόμη και 100 εκατομμύρια μολύνσεις από κορωνοϊό μετά το καλοκαίρι, κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, λόγω των νέων υποπαραλλαγών της Όμικρον, όπως σημειώνει σε άρθρο της η Washington Post.

Στην εν λόγω πρόβλεψη φέρεται να προχώρησε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της διοίκησης Μπαίντεν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Οι νεκροί από την πανδημία Covid στις ΗΠΑ έχουν πια ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ η διοίκηση Μπάιντεν προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς νομοθέτες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα μέσα θωράκισης (νέες δόσεις εμβολίων, τεστ κ.ά.).

Ενώ ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Γερουσία παρουσιάστηκε να περιορίζεται σε μια συμφωνία για 10 δισεκατομμύρια δολάρια που, και αυτή, αντιμετωπίζει εμπόδια.  

Το σενάριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων για τις ΗΠΑ, κατά τους ψυχρούς μήνες, στο τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023, βασίζεται σε προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες «η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στην εξάπλωση, χωρίς να έχει υπάρξει εν τω μεταξύ κάποιο άλλο δραματικά διαφορετικό στέλεχος του ιού».

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι Πολιτείες του αμερικανικού νότου θα είναι περισσότερο ευάλωτες, όχι μόνο κατά τους ψυχρούς μήνες, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα.

Είναι αρκετοί οι ειδικοί που, σύμφωνα με την Washington Post, εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι ΗΠΑ να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα μεγάλο κύμα μολύνσεων αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, λόγω της φθίνουσας ανοσίας από τα εμβόλια και τις λοιμώξεις, της χαλάρωσης των περιορισμών, αλλά και της εμφάνισης παραλλαγών του ιού, που θα μπορούν να παρακάμπτουν τις άμυνες του ανοσοποιητικού.

Σημειώνεται πάντως ότι φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Pfizer και η Moderna, εργάζονται επί του παρόντος πάνω στην ανάπτυξη νέων αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων, χωρίς όμως να έχει ακόμη διαπιστωθεί εάν αυτά τα νέα εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα ήδη υπάρχοντα.

Αξιωματούχοι της διοίκησης Μπάιντεν έχουν δηλώσει από την πλευρά τους πως ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διανείμουν τέτοια ενισχυτικά εμβόλια το φθινόπωρο, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή μόλυνση και θάνατο.

Πηγή: in.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας