ΒΙΝΤΕΟ: Μπλοκαρισμένες για τους Ρώσους δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο

Μπλοκαρισμένες παραμένουν από τον ουκρανικό στρατό οι δυο βασικές διαδρομές προς το Κίεβο, παρά το γεγονός πως η πόλη παραμένει περικυκλωμένη και δέχεται πίεση από τα ρωσικά στρατεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αναπληρωτή αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Χρούζεβιτς, τον οποίο επικαλείται το CNN, οι ρωσικές δυνάμεις που επιχείρησαν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείπερου, έχουν διακόψει την πορεία τους. 

«Ο εισβολέας έχει σταματήσει σε απόσταση σχεδόν 70 χιλιομέτρων από τη δεξιά όχθη της πόλης, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη ρίψη πυρών, εκτός από βολές ρουκετών. Η προέλαση έχει ανακοπεί και στην αριστερή όχθη. Οι κύριοι τρόποι επίθεσης έχουν μπλοκαριστεί», είπε σχετικά. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι Ουκρανοί αντεπιτέθηκαν την Πέμπτη, με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο σε προάστια του Κιέβου.

Στο μεταξύ, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε πως σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης ο Ρώσος αντιστράτηγος Αντρέι Μόρντβιτσεφ, ενώ 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Μικολάεφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ως αποτέλεσμα των πυρών στον εχθρό, σκοτώθηκε ο διοικητής της 8ης Μονάδας Στρατού της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντιστράτηγος Αντρέι Μόρντβιτσεφ» ανέφεραν από το ουκρανικό υπουργείο. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τους Ρώσους.

Το πρακτορείο Nexta έκανε γνωστό πως ο Ρώσος αντιστράτηγος σκοτώθηκε σε μάχες στην περιφέρεια της Χερσώνας, εκεί που οι Ουκρανοί μάχονται για να ανακτήσουν τον έλεγχο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν
Ισραηλινοί αξιωματούχοι μεταβαίνουν στο Κάιρο για να αξιολογήσουν τη θέση της Χαμάς