«Δεν θα δώσουμε στον κατακτητή ούτε ένα κομμάτι αυτής της γης»

Σε νέο βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στρατιωτικά χρώματα στα ρούχα του και φόντο έναν δρόμο του Κιέβου, τόνισε ότι η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ακόμα χρόνος και υπομονή για να επιτευχθεί η νίκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να διευκολυνθεί η αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία, θέλοντας να «απαντήσει» με αυτόν τον τρόπο στο ότι η Δύση στέλνει «μισθοφόρους», κατά τον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Μισθοφόροι από την Συρία. Από την χώρα την οποία κατέστρεψαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως καταστρέφουν τώρα οι κατακτητές την Μαριούπολη, το Χάρκιβ, το Τσερνίγκοφ, την Αχτίρκα, την Βολνοβάχα, το Ιζιούμ Πώς λοιπόν αντιμετωπίζουν τα ρωσικά στρατεύματα τους Ουκρανούς, πώς αντιμετωπίζουν το Ντονμπάς; Όταν απευθύνονταν στους ρωσόφωνους… Πόσο φώναζαν για την ‘υπεράσπισή’ τους.. Με πυραύλους, βόμβες της αεροπορίας και του πυροβολικού. Και να λοιπόν τώρα που έρχονται και οι Σύροι μισθοφόροι, οι οποίοι γενικά δεν ξεχωρίζουν, το ποιος και σε ποια γλώσσα μιλάει εδώ, σε ποια εκκλησία πηγαίνει και ποιο κόμμα υποστηρίζει. Μισθοφόροι, οι οποίοι απλώς πηγαίνουν για να σκοτώσουν σε μια ξένη, με όλες τις έννοιες της λέξης, σε μια ξένη γη» υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

«Στρατηγική καμπή»

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα έχει φτάσει σε μια «στρατηγική καμπή» στη σύγκρουση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει. «Είναι αδύνατο να πούμε πόσες μέρες έχουμε ακόμα για να ελευθερώσουμε ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Διότι έχουμε ήδη φτάσει σε μια στρατηγική καμπή», υπογράμμισε.

«Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι άνθρωποι που πάντα υπερασπίζονται τη γη τους και δεν θα δώσουν στον κατακτητή ούτε ένα κομμάτι αυτής της γης, ούτε ένα τοις εκατό της ελευθερίας τους», πρόσθεσε με έμφαση.

Χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις

Πρόσθεσε ότι αν συνεχιστεί ο πόλεμος, σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία. «Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε τα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν είναι αρκετά και αναμένω -εργαζόμαστε ήδη σήμερα πάνω σε αυτό- νέες κυρώσεις από τους εταίρους μας», είπε και συμπλήρωσε: «Η Ρωσία πρέπει να πληρώνει για αυτόν τον τρομερό πόλεμο, να πληρώνει καθημερινά».

Εμφανίστηκε μη ικανοποιημένος από τις αποφάσεις που λαμβάνει η ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, καλώντας την να προχωρήσει σε πιο δυναμικές κινήσεις. Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία καθώς ανοίγει πυρ σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

Πηγή: in.gr/ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν-Ζελένσκι, βλέπει πρόοδο ο Ρώσος Πρόεδρος

Δειτε Επισης

Δασκάλα συνελήφθη για αποπλάνηση εντεκάχρονου μαθητή της στις ΗΠΑ-Τα μηνύματα που αντάλλαξαν
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Πυραυλική επίθεση της Χαμάς στο Κερέμ Σαλόμ-Νεκροί τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες
ΒΙΝΤΕΟ: Τα βασανιστήρια της Αστυνομίας των ΗΠΑ σε Ιταλό φοιτητή-Ζητούσε πίσω τα κινητά του
Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία-Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
Στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια ο Σι Τζινπίνγκ-Κρίσιμες επαφές με Μακρόν για τις σχέσεις ΕΕ με Κίνα