Νύχτα κόλασης με νεκρά παιδιά από βομβαρδισμούς-Χωρίς ρεύμα 740.000 πολίτες

Συνεχίζεται η πολιορκία των μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, ενώ υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις ακόμα και στην Οδησσό που φαίνεται να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του ρωσικού  στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Όπως αναφέρουν τόσο τα διεθνή όσο και τα ουκρανικά Μέσα, η αντίσταση του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται, ενώ στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο όπου φαίνεται να υπάρχει πτώση εχθρικού αεροσκάφους κοντά στο Κίεβο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζιτόμιρ, πόλη στα δυτικά του Κιέβου.

Συντρίμμια μεγάλο μέρος του Χάρκοβου

Δραματική η κατάσταση στη Μαριούπολη Ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων έχει καταφέρει να ξεφύγει από τη Μαριούπολη παρά τις προσπάθειες εκκένωσης της πόλης που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Ουκρανίας.
 
Η πόλη έχει περικυκλωθεί εδώ και μέρες από τους Ρώσους, ενώ δεν υπάρχουν ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες και τα τρόφιμα τελειώνουν.

Εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο

Περισσότεροι από 742 χιλιάδες είναι χωρίς ρεύμα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα το υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο Ντονέτσκ, στα ανατολικά, όπου 233 χιλιάδες δεν έχουν καμία πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Επίσης, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι 238 χιλιάδες Ουκρανοί δεν έχουν φυσικό αέριο, την ώρα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Κατάπαυση πυρός στις 9:00 το πρωί

Όλα αυτά, μόλις μερικές ώρες προτού ξεκινήσει η κατάπαυση του πυρός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, την οποία ανακοίνωσε η Ρωσία.

Η κατάπαυση πυρός θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9:00 σήμερα το πρωί, ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, σύμφωνα με τη Μόσχα.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου» ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο αλλά και από τις πόλεις Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Μαριούπολη, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νεκροί άμαχοι και παιδιά στο Σούμι

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Σούμι, Ντμίτρο Ζιβίτσκι, στο Facebook, αλλά και του ανταποκριτή του ουκρανικού πρακτορείου ειδήσεων, αρκετά σπίτια καταστράφηκαν από βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην πόλη, ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει διαρκής κίνηση ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το ουκρανικό πρακτορείο, από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές χτυπήθηκαν και κατοικημένες περιοχές, καταστρέφοντας σπίτια, ορισμένα εκ των οποίων ολοσχερώς, ενώ δυστυχώς σκοτώθηκαν και 10 άμαχοι, μεταξύ αυτών και παιδιά.

«Οι άντρες μας πολέμησαν εναντίον ισχυρής δύναμης εχθρικών στρατιωτικών οχημάτων. Το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε. Κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, 4 νεαροί άνδρες μας σκοτώθηκαν σε μια άνιση μάχη με τον ρωσικό στρατό», δήλωσε ο Ζιβίτσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της η Κένυα