Απειλεί ο Πούτιν-«Έχουμε δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε εξτρεμιστές της Αζοφ, προέβη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω διαγγέλματος που παρέθεσε.

Κατά το διάγγελμα, ο Πούτιν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, οι νεοναζί καταστρέφουν τη χώρα τους και η λύση για την Ουκρανία, όπως ανέφερε, είναι η αποστρατικοποίηση.

«Συμμορίτες νεοναζί εκτελούν ακόμη και τους δικούς τους στρατιωτικούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Σημείωσε εξάλλου μεταξύ άλλων σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, πως  «οι προτάσεις της Ρωσίας βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ υπέδειξε πως «η επιχείρηση εξελίσσεται με βάση τα σχέδιά μας»

Σημείωσε εξάλλου πως «η Ρωσία έχει αρκετές δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία». Προειδοποίησε δε, ότι σε περίπτωση απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει εμπλοκή του ΝΑΤΟ. «Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας»

«Eμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους ναζί» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο».

Σχετικά με τα πυρηνικά ο κ. Πούτιν απάντησε ότι «η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας μίλησε πρώτη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι «δεν υπάρχει θέμα επιβολής στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία».

Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι New York Times, o Πούτιν ανέφερε σε μια συνάντηση που είχε στη Μόσχα, πως «η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας» και σημείωσε ότι «εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η αντίδραση της Ιαπωνίας στις δηλώσεις Μπάιντεν-«Λυπηρό ότι χαρακτήρισε τη χώρα «ξενόφοβη»
Επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν δήμαρχος Λονδίνου
Εξέφρασε ανησυχίες η Ρωσία-«Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας»
Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής του Αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα
Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταρρίφθηκαν στο Βιετνάμ τον Απρίλιο
Ομάδες ενόπλων έκλεψαν πολλά εκατομμύρια από χρηματοκιβώτια τραπεζών στη Γάζα
Δεκατρείς νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Αϊτή
Τραγωδία για τον Τζούροβιτς-Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό
Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Πάσχα-«Δεν υπάρχει συνθηκολόγηση απέναντι στο κακό»