Ουκρανός ναύτης προσπάθησε να βυθίσει το γιοτ Ρώσου ολιγάρχη

Ο μηχανικός της «Λαίδης Αναστασίας», που ανήκει σε Ρώσο εξαγωγέα όπλων, προσπάθησε να πάρει εκδίκηση για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός ναύτης συνελήφθη στη Μαγιόρκα. Πλέον, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βύθησης ενός γιοτ που ανήκει στον Aλεξάντερ Μιχέεβ, διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής εξαγωγικής εταιρίας όπλων Rosoboronexport και πρώην επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας ελικοπτέρων.

Ο ανώνυμος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια ως μηχανικός στη μήκους 48 μέτρων και αξίας 5 εκατ.ευρώ θαλαμηγό Lady Anastasia του Mιχέεβ, είπε ότι ένιωθε ότι έπρεπε να κάνει κάτι όταν είδε τις τηλεοπτικές εικόνες από επίθεση με ρωσική ρουκέτα σε ένα τετράγωνο διαμερίσματα στο Κίεβο, την πατρίδα του. Ο κατηγορούμενος είπε στον δικαστή ότι πίστευε ότι ο πύραυλος είχε κατασκευαστεί από την εταιρεία του Mιχέεβ.

Μόλις επιβιβάστηκε στο σκάφος είπε στα μέλη του πληρώματος, τα περισσότερα από τα οποία είναι επίσης Ουκρανοί, να εγκαταλείψουν το πλοίο. Στη συνέχεια, φέρεται να πήγε στο μηχανοστάσιο και άνοιξε μια μεγάλη βαλβίδα σε μια προσπάθεια να βυθίσει το γιοτ. Τα μέλη του πληρώματος, με τη βοήθεια του λιμενικού, επενέβησαν για να αποτρέψουν τη βύθιση.

«Πουλάει όπλα για να σκοτώνουν Ουκρανούς»

«Ο ιδιοκτήτης αυτού του γιοτ είναι ένας εγκληματίας που πλουτίζει πουλώντας όπλα τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν Ουκρανούς», είπε στην αστυνομία όταν συνελήφθη. Αφέθηκε ελεύθερος αρκετές ώρες αργότερα, εν αναμονή των κατηγοριών.

Στο μεταξύ, ένα από τα δύο γιοτ που μπήκαν για επισκευή στο ναυπηγείο ΜΒ92 superyacht στη Βαρκελώνη απέπλευσε το Σάββατο με προορισμό το Τίβατ στο Μαυροβούνιο μετά από 146 ημέρες στο ναυπηγείο. Το Galactica Super Nova, ανήκει στον Βάγκιτ Αλεκπέροβ , ο οποίος έχει μερίδιο 20% στη Lukoil, μια εταιρεία που ήδη βρίσκεται σε καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Το σούπερ γιοτ Solaris, ιδιοκτησία του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι παρέδωδε την «διαχείρηση» της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του ποδοσφαιρικού συλλόγου, παραμένει αγκυροβολημένο στη μαρίνα της πόλης, ενώ το Aurora, που ανήκει στο μεγιστάνα των κατασκευών Αντρέι Μολτσάνοφ, βρίσκεται ακόμα σε αποβάθρα

Πηγή: iefimerida

 

 

Δειτε Επισης

Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε αναβρασμό τα αμερικανικά πανεπιστήμια για τη Γάζα-Συλλήψεις, καταλήψεις και διακοπή μαθημάτων
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αγορές όπλων αξίας 6 δισ. δολαρίων προορισμένων για τις δυνάμεις του Κιέβου
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Καθυστερεί ο τουρκικός ανθρωπιστικός στολίσκος προς Γάζα
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα