ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρίφθηκε ρωσικός πύραυλος πάνω από το Κίεβο-Κατέπεσε πάνω σε οικίες

Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από την πόλη, την οποία φέρεται να έχουν περικυκλώσει στην προσπάθειά τους να την καταλάβουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

«Οι επιθέσεις στο Κίεβο με πυραύλους κρουζ ή βαλλιστικούς πυραύλους συνεχίζονται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, σε συνέχεια των δηλώσεων του εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να είναι η περικύκλωση του Κιέβου. Μοιάζουν, επίσης, να επιδιώκουν να δημιουργήσουν χερσαίο διάδρομο από τη χερσόνησο της Κριμαίας στις περιοχές των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας και να έχουν επίσης στο στόχαστρο την περιοχή της Υπερδνειστερίας στον Μόλδοβα.

Αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισέλθει στην Ουκρανία μέσω της Λευκορωσίας απέχουν περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) από το Κίεβο, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Πληροφορίες που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για 9όροφο κτίριο το οποίο υπέστη ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για θύματα. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν, δε, πως κατέρριψαν ρωσικό αεροπλάνο στην πόλη του Κιέβου.

Kiyev'de Ukrayna ordusu tarafından düşürülen uçak, helikopter, İHA, neyse artık bir binanın 1-2 ve 8-9. katlarına isabet etmiş. İnşallah ölen yaralanan yoktur. pic.twitter.com/1Qlq57YrJo

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο καταρριφθέντας πύραυλος, κατέπεσε πάνω σε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο προκαλώντας πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν από την κατάρριψη υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Πάντως την ίδια ώρα η ρωσική πλευρά κάνει λόγο για κατάρριψη ουκρανικού Σουχόι, που εντοπίστηκε από το αντιεροπορικό συστημα που εγκατέστησαν οι Ρώσοι στα περίχωρα του Κιέβου. 

Εκρήξεις ακούστηκαν και τις πρώτες ώρες της ρώσικης επίθεσης όταν, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, επλήγη με πυραύλους Κρουζ στρατιωτική βάση στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

 

Δειτε Επισης

Ο σχεδιασμός για τις πυρκαγιές, τα σοβαρά ερωτήματα για τον συντονισμό και οι διαφωνίες που αγνοήθηκαν
Διερευνά αφύσικο θάνατο η Αστυνομία για το ζεύγος ηλικιωμένων-Δεν λειτούργησε η αλυσίδα για αποκοπή του δρόμου
Άκουσε τα παράπονα και υποσχέθηκε νέες συσκέψεις ο Πρόεδρος-Έδειξαν καθυστέρηση στα πτητικά μέσα οι κοινοτάρχες
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, η απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις και ο ανασχηματισμός στα σκαριά
Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο
ΒΙΝΤΕΟ: Έκλεψε κρασιά αξίας 24.000 λιρών από κελάρι εστιατορίου στο Λονδίνο-Το διέρρηξε τρεις φορές
Πυροβολισμοί έξω από καζίνο στη Νεβάδα-Αναφορές για θύματα, συνελήφθη ο δράστης
Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση-Επιβάτης φώναζε ότι έχει βόμβα και ακινητοποιήθηκε από επιβάτες
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης