Ραγδαίες εξελίξεις-Βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές η Ουκρανία

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε και έλαβε από την άνω Βουλή της χώρας άδεια για να αναπτύξει στρατεύματα στο εξωτερικό. Το πράσινο φως από το ρωσικό νομοθετικό Σώμα ανοίγει, ουσιαστικά, τον δρόμο για αποστολή στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίζει να δώσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την έγκριση του να αναπτύξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο εξωτερικό στη βάση των κοινώς αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι περιοχές δράσης τους, οι στόχοι που τίθενται ενώπιον τους, το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο εξωτερικό, καθορίζονται από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στην απόφαση της Άνω Βουλής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της έγκρισης της.

Η Ρωσία, μάλιστα, ανακοίνωσε και την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, αδιαφορώντας για τη διεθνή κατακραυγή εναντίον της.

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε πως «όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία». Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να υπερασπιστεί τους συμμάχους του.

Η Γερμανία ανακοίνωσε πάγωμα του Nord Stream 2 και το Ηνωμένο Βασίλειο οικονομικές κυρώσεις με επίκεντρο τράπεζες και ολιγάρχες. Τη σκυτάλη πήρε η Ε.Ε., που ανακοίνωσε πακέτο μέτρων με στόχο, όπως είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ, να πονέσει η Ρωσία. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλα τα μέλη της Δούμας που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης των δύο αποσχισθεισών περιοχών, καθώς και κυρώσεις σε πρόσωπα, οντότητες και τράπεζες που εμπλέκονται. 

Την πρώτη δέσμη οικονομικών κυρώσεων ανακοίνωσαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες στρέφονται κατά τραπεζών, εταιρειών και προσώπων. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν επιτέθηκε ευθέως στο «δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει» αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν «ανοιχτές στη διπλωματία».

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER

Δειτε Επισης

Συρία και Ισραήλ συμφωνούν για περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης
Η Χαμάς απορρίπτει τις δηλώσεις Τραμπ μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη Γάζα
Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη Γαλλία-Αυτοκίνητο κατέπεσε πάνω σε θεατές, δύο νεκροί
Εκτόξευση βλήματος από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα-Ένδεκα νεκροί
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία
Μητέρα τέρας δολοφόνησε τα δίδυμά της και τα πέταξε σαν σκουπίδια-Συνελήφθη μετά από πέντε χρόνια
Έκκληση Ουκρανίας στον ΟΗΕ: Ζητούμε άμεση κατάπαυση πυρός
Διεθνής Διάσκεψη για Παλαιστίνη-Ομάδες Εργασίας για την πορεία προς τη λύση των δύο κρατών
Καταγγέλλει έλλειψη ανθρωπιάς για τη Γάζα ο Γκουτέρες-«Έκρηξη θανάτων και καταστροφής»
Στον ΟΗΕ η Καμπότζη για κλιμάκωση με Ταϊλάνδη-Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός άνευ όρων