Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Καλεί τον Ρώσο ΥΠΕΞ να αποσύρει τις δυνάμεις από τα σύνορα με Ουκρανία ο Μπλίνκεν

  03/12/2021 14:38
Καλεί τον Ρώσο ΥΠΕΞ  να αποσύρει τις δυνάμεις από τα σύνορα με Ουκρανία ο Μπλίνκεν

Καλεί τον Ρώσο ΥΠΕΞ να αποσύρει τις δυνάμεις από τα σύνορα με Ουκρανία ο Μπλίνκεν

  03/12/2021 14:38

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε χθες, με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, στη Στοκχόλμη, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΟΑΣΕ.

Ο κ. Μπλίνκεν αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Ρωσίας προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών της κινήσεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και επανέλαβε την έκκληση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της και να επιστρέψει σε μια ειρηνική διάταξη και να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ και την κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός είναι η διπλωματία σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, μια διαδικασία που, όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες και έτοιμες να υποστηρίξουν.

Σε περίπτωση που η Μόσχα επιλέξει τον δρόμο της στρατιωτικής κλιμάκωσης, ο Υπουργός κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι διατεθειμένοι να επιβάλουν σημαντικό κόστος, συνεχίζει η ανακοίνωση. Οι δυο αξιωματούχοι, προστίθεται, σημείωσαν τη σημασία του συνεχούς συντονισμού στα ζητήματα όπου τα συμφέροντα των δυο χωρών συμπίπτουν, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης του Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Οι δυο τους συζήτησαν επίσης για τον Καύκασο και ο κ. Μπλίνκεν χαιρέτισε την επανέναρξη του άμεσου διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ενώ σημείωσε τις άδικες, όπως τις χαρακτήρισε, κρατήσεις του Paul Whelan και του Trevor Reed ενώ υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η Αμερική στην άμεση απελευθέρωσή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας