Σάλος στη Βρετανία-Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται ότι έκανε πάρτι εν μέσω lockdown

Δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρετανικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποία, δεν τήρησε τα μέτρα που ο ίδιος επέβαλε όταν η χώρα βρισκόταν σε lockdown πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror», ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε δύο πάρτι, και τα δύο στην πρωθυπουργική κατοικία.

Οι αποκαλύψεις ήταν βούτυρο στο...ψωμί της αντιπολίτευσης με τον ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, να κατηγορεί χθες στο κοινοβούλιο τον Τζόνσον πως «κοροϊδεύει τους Βρετανούς», αφού «δεν αρνείται το χριστουγεννιάτικο πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ» και ταυτόχρονα «λέει ότι δεν παραβιάστηκαν τα μέτρα». «Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο», είπε ο Στάρμερ.

Από τη μεριά του Τζόνσον, αρχικά εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης δεν διέψευσε τις κατηγορίες, αλλά αρνήθηκε να μπει «σε λεπτομέρειες για πράγματα που έγιναν πριν ένα χρόνο».

«Όλες οι οδηγίες ακολουθήθηκαν πλήρως»

Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, απέφυγε να διαψεύσει ότι το πάρτι του Δεκεμβρίου έγινε, λέγοντας όμως ότι «όλες οι οδηγίες ακολουθήθηκαν πλήρως στην Ντάουνινγκ Στριτ», επαναλαμβάνοντας την πρωινή αντίδραση του εκπροσώπου του στο δημοσίευμα.

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τα πάρτι του Τζόνσον, όλο και περισσότεροι υπουργοί ζητούν τον περιορισμό των επαφών στις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.

Όπως γράφει η Daily Mail, πολλοί είναι αυτοί που τάσσονται υπέρ του περιορισμού των ατόμων σε «τέσσερα ή πέντε άτομα» στα εορταστικά τραπέζια.

Πάρτι με 40 άτομα στη Ντάουνινγκ Στριτ οργάνωσε το 2020 και εν μέσω lockdown ο Τζόνσον

Χθες, η εφημερίδα «Daily Mirror» αποκάλυψε ότι, στις 13 Νοεμβρίου του 2020 ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε μια ομιλία σε αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση για μέλος του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επίσης, ότι επέτρεψε ένα πάρτι για «40 με 50» συνεργάτες τους που «στοιβάχτηκαν» σε ένα δωμάτιο εντός της Ντάουνινγκ Στριτ ένα μήνα αργότερα, στις 18 Δεκεμβρίου, αν και ο ίδιος δεν παρέστη.

Εκείνη την περίοδο, η χώρα βρισκόταν στο δεύτερο κατά σειρά γενικό lockdown που διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες.

Ο ηγέτης Εργατικών άδραξε την ευκαιρία κατηγορώντας τον Μπόρις Τζόνσον ότι «περνά τους Βρετανούς για χαζούς» και ότι αποδεικνύει πως θεωρεί ότι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του «ισχύουν διαφορετικοί κανόνες».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία