Τρίτη 18 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έφτασε στις ΗΠΑ η μετάλλαξη «Όμικρον», επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

  01/12/2021 21:40
Έφτασε στις ΗΠΑ η μετάλλαξη «Όμικρον», επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Έφτασε στις ΗΠΑ η μετάλλαξη «Όμικρον», επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

  01/12/2021 21:40

Έφτασε επίσημα και στις Ηνωμένες Πολιτείες η μετάλλαξη Omicron, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με οσα ανέφερε αρχικά το CNN, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Την είδηση επιβεβαίωσε αργότερα ο Άντονι Φάουτσι, αναφέροντας ότι το άτομο που εντοπίστηκε με την «Omicron», ήταν πλήρως εμβολιασμένο, είχε μόλις επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο από ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου και βρέθηκε θετικό στις 29 Νοεμβρίου.

«Ο πολίτης βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ μέχρι στιγμής όλες οι στενές επαφές του έχουν βγει αρνητικές», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. «Αισθανόμαστε καλά που αυτός ο ασθενής όχι μόνο είχε ήπια συμπτώματα, αλλά στην πραγματικότητα τα συμπτώματα φαίνεται να υποχωρούν».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι η νέα μετάλλαξη έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον 23 χώρες ως τώρα.

Στο μεταξύ, ο Φάουτσι, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η «Omicron» θα φτάσει αναπόφευκτα στις ΗΠΑ, καθώς είχαν εντοπιστεί δύο περιπτώσεις στο Οντάριο του Καναδά.

Παράλληλα, ενώ η παραλλαγή επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά από Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες στα τέλη Νοεμβρίου, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι κυκλοφορεί για πολύ περισσότερο, όπως είπαν οι ολλανδικές αρχές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας