Τετάρτη 1 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

  18/10/2021 15:16
Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

  18/10/2021 15:16

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών ο Κόλιν Πάουελ, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών στις ΗΠΑ. Η είδηση του θανάτου του ανθρώπου που χάραξε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια του 20ού και τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα έγινε γνωστή μέσω Facebook.

Σε ανακοίνωση της, η οικογένειά του αναφέρει πως «ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, απεβίωσε σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό. Έχουμε χάσει ένα αξιόλογο και στοργικό σύζυγο, πατέρα, παππού και ένα σπουδαίο Αμερικανό».

Η οικογένεια τονίζει ότι ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Πάουελ ήταν ένας διακεκριμένος επαγγελματίας στρατιώτης του οποίου η καριέρα τον οδήγησε από τη μάχη στο Βιετνάμ και έγινε ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Μαύρων κατά το τέλος της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο νεότερος και πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος του Κοινού Αρχηγού Επιτελείου υπό τον Πρόεδρο Τζορτζ Χ.Μπους.

Η εθνική του δημοτικότητα αυξήθηκε στα ύψη μετά τη νίκη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του '90, θεωρήθηκε ο κορυφαίος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος Μαύρος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: skai.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας