Θρίλερ με την πριγκίπισσα Λατίφα-Όμηρος φωνάζει «δεν θα ξαναδώ τον ήλιο»

Είχε την... ατυχία να είναι η κόρη του πιο πλούσιου και δυνατού ανθρώπου στα Αραβικά Εμιράτα. Η κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, πριγκίπισσα Λατίφα κάνει εκκλήσεις εδώ και χρόνια για τη βίαη συμπεριφορά του πατέρα της, ο οποίος όπως ισχυρίζεται την κρατά όμηρο, σε κλίμα απειλών κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας. «Δεν θα ξαναδώ τον ήλιο» λέει η πριγκίπισσα σε βίντεο που δημοσιεύει το BBC και ο πλανήτης σπεύδει να μάθει τι συμβαίνει με το hashtag #MissingPrincess.

Η Βρετανία είπε σήμερα ότι θα ήθελε να δει αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα Λατίφα, είναι ακόμα ζωντανή αφού το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο που προκαλεί «ιδιαίτερο προβληματισμό», στο οποίο η ίδια εμφανίζεται να λέει ότι κρατείται παρά τη θέλησή της σε μια οχυρωμένη βίλα. «Δεδομένων αυτών που μόλις έχουμε δει, νομίζω ότι ο κόσμος σε ανθρώπινο απλά επίπεδο θέλει να δει ότι είναι ζωντανή και καλά», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ του να δοθούν αποδείξεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι η πριγκίπισσα Λατίφα είναι ζωντανή.

Τα ερωτήματα για το βίντεο έχουν μεταφερθεί επισήμως στη δικηγορική εταιρία του ηγέτη του Ντουμπάι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ και δεν υπάρχει... απάντηση!

Η πριγκίπισσα Λατίφα, η κόρη του εμίρη του Ντουμπάι η οποία είχε προσπαθήσει να διαφύγει από το εμιράτο το 2018, υποστηρίζει ότι κρατείται «όμηρος» και εκφράζει φόβους για τη ζωή της, σε βίντεο που έχει στην κατοχή του το BBC.

«Βρίσκομαι σε μια έπαυλη. Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη μετατράπηκε σε φυλακή» λέει η 35χρονη πριγκίπισσα στο βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο μέσα σε μια τουαλέτα επειδή «αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο με πόρτα την οποία μπορώ να κλείσω». «Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα (…) υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο γυναίκες αστυνομικοί μέσα», πρόσθεσε η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. «Ανησυχώ κάθε μέρα για την ασφάλειά μου και για τη ζωή μου (…) Η αστυνομία μου είπε ότι θα είμαι στη φυλακή για όλη μου τη ζωή και δεν θα ξαναδώ ποτέ τον ήλιο. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική καθημερινά», συνέχισε.

Πριγκίπισσα Χάγια: Και η σύζυγος του Σεΐχη του Ντουμπάι το έσκασε για να γλιτώσει

Σάλο είχε προκαλέσε το καλοκαίρι του 2019 η ξαφνική φυγή της συζύγου του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ (Mohammed Bin Rashid al-Maktoum), πριγκίπισσας Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν από το Ντουμπάι. Η πριγκίπισσα, όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, εγκατέλειψε τον σύζυγό της παίρνοντας μαζί της τα δύο της παιδιά (τον 7χρονο γιο της Zayed και την 11χρονη κόρη της Al Jalila) και 35 εκατομμύρια δολάρια, και ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

Τότε αποκαλύφθηκε ότι ο Σεΐχης ήταν «υπεύθυνος» και για την εξαφάνιση της 34χρονης κόρης του, Latifa (κόρη από άλλη σύζυγο) η οποία ζήτησε άσυλο το 2018 για να δραπετεύσει από το Ντουμπάι και έκτοτε αγνοείται. Σύμφωνα με δηλώσεις της Radha Stirling, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας Λατίφα, της κόρης του Σεϊχη, να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

Η πριγκίπισσα Λατίφα πριν εξαφανιστεί είχε γυρίσει ένα βίντεο όπου εξομολογούνταν την πρόθεσή της να το σκάσει από τον πατέρα της και τον φόβο της ότι αν αποτύγχανε, αυτός θα τη σκότωνε ή θα τη βασάνιζε. «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο, είτε είμαι νεκρή είτε βρίσκομαι σε μια πολύ, πολύ, πολύ άσχημη κατάσταση» λέει στο βίντεο η σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ.

Η πριγκίπισσα Λατίφα, έμπειρη αλεξιπτωτίστρια ελεύθερης πτώσης, θεωρούσε πάντα ότι ζούσε σε μια χρυσή φυλακή και επί επτά χρόνια σχεδίαζε την απόδρασή της μέσω ενός γιοτ που θα την οδηγούσε στην Γκόα της Ινδίας. Όμως 40 χλμ. προτού φθάσει στις ινδικές ακτές στις αρχές Μαρτίου, κομάντος εισέβαλαν στο γιοτ όταν βρισκόταν ακόμη σε διεθνή ύδατα και την απήγαγαν. Έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Το ντοκιμαντέρ του BBC «Απόδραση από το Ντουμπάι»

Σε ντοκιμαντέρ του BBC, μιλούν οι δύο φίλοι της που την βοήθησαν να αποδράσει, ένας Γάλλος πρώην κατάσκοπος και μια Φινλανδή δασκάλα καποέιρα, καθώς και το φιλιππινέζικο πλήρωμα του γιοτ, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής, η οποία διοργανώθηκε από κοινού από τις ειδικές δυνάμεις της Ινδίας και των ΗΑΕ.Στο βίντεο που «γύρισε» πριν δραπετεύσει, η Λατίφα λέει ότι όταν ήταν 16 ετών είχε προσπαθήσει να φύγει από τα ΗΑΕ αλλά συνελήφθη στα σύνορα, φυλακίστηκε για τρία χρόνια, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε. Η εμπειρία της αυτή, όπως και εκείνη της αδερφής της, την έκαναν να σχεδιάσει πιο προσεκτικά τη δεύτερη προσπάθεια απόδρασης.

«Μου φέρονται άσχημα και με καταπιέζουν όλη μου τη ζωή» ανέφερε σε mail της προς έναν φίλο της. «Συμπεριφέρονται στις γυναίκες σαν να είναι υπάνθρωποι. Ο πατέρας μου δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει όσα κάνει σε όλες μας».

Ποιος είναι ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ

Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1949, και είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και κυβερνήτης του Εμιράτου του Ντουμπάι. Το 2010 ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 2021, με στόχο να τα κάνει το 2021 μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο. Το 2008 η περιουσία του υπολογιζόταν σε 18 δις δολάρια ΗΠΑ. Αυτό τον κατέστησε το πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν