Συναγερμός έχει σημάνει στο Καπιτώλιο, το οποίο είναι σε lockdown, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, υπήρξε εξωτερική απειλή για την ασφάλεια του κτιρίου με καπνούς να βγαίνουν από παρακείμενο κτίριο.
Σύμφωνα με το NBC, οι Αρχές κάλεσαν αμέσωε τους εργαζομένους στο Καπιτώλιο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν.
+13

«Προς όλα τα κτήρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα που πήγε σε όλους όσοι εργάζονται και κινούνται στους χώρους αυτούς.
+13

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, η φωτιά η οποία κατασβέστηκε είχε ξεσπάσει στον αυτοκινητόδρομο που περνά μπροστά από το βόρειο τμήμα του Καπιτωλίου, ενώ οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
+13

+13

Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή εκκένωσης στο Καπιτώλιο.
+13

+13

+13

+13

+13

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν και οι 50 πολιτείες, εν τω μεταξύ για αναταραχές, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπαιντεν.