Προβλέπουν παραμονή του ιού και το πρώτο τρίμηνο του 2022 Ιταλοί ειδικοί

Ο ιός δεν θα φύγει πριν το πρώτο τρίμηνο του 2022 λένε Ιταλοί ειδικοί. Οχι σε lockdown για την ώρα λένε στη Γαλλία ενώ στη Σουηδία μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σήμερα στην Ιταλία οι νεκροί από κορωνοϊό είναι 575, με 16.202 νέα περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 169.045 διαγνωστικά τεστ, το 9,5% των οποίων προέκυψε θετικό. Το περασμένο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι ήταν 659 και τα νέα κρούσματα 11.212. Στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 21 ασθενείς λιγότεροι από χθές και στους θαλάμους οι ασθενείς είναι 96 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 73.604 άνθρωποι.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, τόνισε ότι στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό είναι τριπλάσιος από εκείνον της εποχικής γρίπης. "Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι με το εμβόλιο θα επιστρέψουμε αμέσως στις γνώριμες συνήθειές μας. Θεωρώ οτι ο ιός αυτός θα μείνει κοντά μας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022", πρόσθεσε ο Ιπόλιτο.


Η Γαλλία δεν σκέφτεται να επιβάλει τοπικά λοκντάουν για να περιορίσει την πανδημία Covid-19, βασιζόμενη στον τωρινό ρυθμό διασποράς της ασθένειας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ. "Ο ρυθμός κατά τον οποίο ο ιός κυκλοφορεί δεν δικαιολογεί την επιβολή μέτρων τοπικών λοκντάουν", επισήμανε ο Ατάλ, σε δηλώσεις του στο BFM TV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει έλλειψη δόσεων εμβολίου στη Γαλλία και η χώρα θα πετύχει το στόχο της για τον εμβολιασμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων έως τον Φεβρουάριο, μετά τις επικρίσεις για αργούς ρυθμούς στη χορήγηση δόσεων σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη, περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στην Αυστρία κατά του νέου κορονοϊού και έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, πρόκειται να παραδοθούν 53.000 ακόμη δόσεις εμβολίου, με τους εμβολιασμούς σε οίκους ευγηρίας, σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και σε υγειονομικές δομές να ξεκινούν από τις 12 Ιανουαρίου.

Η ελβετική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν βρήκε καμία σύνδεση μεταξύ του θανάτου ενός 91χρονου στο καντόνι της Λουκέρνης και του εμβολίου που του χορηγήθηκε κατά της Covid-19, διευκρινίζοντας ότι ο θανών υπέφερε από πολλές προϋπάρχουσες ασθένειες.

"Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από τις αρχές υγείας του καντονίου και της swissmedic κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ως αποτέλεσμα του ιστορικού ασθενειών και της πορείας της νόσου, είναι εξαιρετικά απίθανη η σύνδεση μεταξύ του θανάτου και του εμβολίου κατά της Covid-19", ανέφερε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων σε ανακοίνωσή της.

Η Σουηδία ενέτεινε σήμερα τα μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού, συστήνοντας στους επιβάτες να φορούν μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις ώρες αιχμής, την ώρα που η χώρα ανακοίνωσε ρεκόρ θανάτων από τη νόσο COVID-19.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τις μάσκες, σε μια χώρα που εμφανίστηκε διστακτική στην επιβολή αλλαγών στη συμπεριφορά των πολιτών, ως απάντηση στην πανδημία, ανακοινώθηκαν μία ημέρα αφότου η εθνική αρχή υγείας συνέστησε την ευρύτερη χρήση της μάσκας από τους υγειονομικούς.

Σήμερα, η Σουηδία γνωστοποίησε ότι κατέγραψε 8.846 νέα κρούσματα κορονοϊού και 243 θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό στη χώρα από την αρχή της πανδημίας, αν και η σουηδική αρχή υγείας επισημαίνει πως τα στατιστικά στοιχεία την περίοδο των Χριστουγέννων στρεβλώνονται από το γεγονός ότι διενεργούνται λιγότερα τεστ και υπάρχουν καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των θανάτων.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών