Παρασκευή 7 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Tζόνσον και Μισέλ χαιρετίζουν τη συμφωνία ΕΕ -ΗΒ-Την υπογράφουν επισήμως την Τετάρτη

  28/12/2020 22:34
Tζόνσον και Μισέλ χαιρετίζουν τη συμφωνία ΕΕ -ΗΒ-Την υπογράφουν επισήμως την Τετάρτη

Tζόνσον και Μισέλ χαιρετίζουν τη συμφωνία ΕΕ -ΗΒ-Την υπογράφουν επισήμως την Τετάρτη

  28/12/2020 22:34
Μπόρις Τζόνσον και Σαρλ Μισέλ χαιρέτισαν τη συμφωνία για τη μελλοντική σχέση ΕΕ-ΗΒ, την οποία και θα υπογράψουν την Τετάρτη, αλλά και κατέγραψαν ένα πλαίσιο πιθανών μελλοντικών πεδίων συνεργασίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επιτελείο του Προέδρου Μισέλ, "και οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τη δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της επικείμενης υπογραφής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Δεκεμβρίου".

"Η συμφωνία είναι απαραίτητη καθώς δημιουργεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα για τους πολίτες και τις εταιρείες", αναφέρουν.

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος "και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ".

Συμφώνησαν επίσης "να προχωρήσουν οι εργασίες με σκοπό την COP 26 στη Γλασκόβη. Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για προσαρμογή του στόχου της για το 2030 ήταν ευπρόσδεκτη", αναφέρουν.

Επιπλέον και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες για την παγκόσμια αντίδραση σε μελλοντικές  πανδημίες. "Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η ιδέα μιας πιθανής Συνθήκης για τις πανδημίες, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας και της αντίδρασης, ιδίως στο πλαίσιο της βρετανικής Προεδρίας της G7", σημειώνεται.

Όσον αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Πρόεδρος Μισέλ και ο πρωθυπουργός Τζόνσον "δήλωσαν το κοινό τους ενδιαφέρον να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν απόψεις και να αναζητήσουν συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα βασιζόμενοι στις κοινές αξίες και συμφέροντα".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας