Έγκυος που κατηγορείται για φόνο ζητά αποφυλάκιση γιατί το μωρό που κυοφορεί είναι αθώο

Μια έγκυος που κατηγορείται για φόνο και φυλακίστηκε στη Φλόριντα θέλει να βγει από τη φυλακή με το σκεπτικό ότι το αγέννητο μωρό της είναι αθώο και «κρατείται παράνομα», δήλωσε ο δικηγόρος της την Πέμπτη.

«Το παιδί δεν ήταν στην εξίωση όταν πάρθηκε η απόφαση για φυλάκιση της μητέρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Γουίλιαμ Νόρις.

Η μητέρα, Ναταλία Χαρέλ, 24 ετών, βρίσκεται στη φυλακή για περίπου επτά μήνες και αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο αφού πυροβόλησε θανάσιμα μια άλλη γυναίκα ενώ έπαιρνε ένα Uber στο Μαϊάμι, τον περασμένο Ιούλιο.

Η Χάρελ ήταν περίπου έξι εβδομάδων έγκυος τη στιγμή της σύλληψής της. Είχε ένα όπλο στην τσάντα της και «φοβόταν για τη ζωή της και του αγέννητου παιδιού της», σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το έμβρυο "δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα" και το κυοφορεί η μητέρα σε άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με την αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος, ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι η μητέρα δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της.

Ο Νόρις είπε ότι προσλήφθηκε από τον μελλοντικό πατέρα και υπέβαλε την αίτηση εκ μέρους του εμβρύου. Η αναφορά υποστηρίζει ότι το "αγέννητο παιδί είναι άτομο".

Τον περασμένο Ιούνιο, μια έγκυος γυναίκα στο Τέξας, η οποία είχε εισιτήριο για οδήγηση σε λωρίδα αυτοκινήτου υψηλής πληρότητας, υποστήριξε ότι το αγέννητο παιδί της θα έπρεπε να υπολογίζεται ως δεύτερος επιβάτης.

Η υπόθεσή της έγινε διεθνής είδηση επειδή ήρθε μόλις πέντε ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε το δικαίωμα στην άμβλωση που κατοχυρώθηκε στην υπόθεση Roe vs Wade, αφήνοντας την απόφαση σε κάθε πολιτεία να ρυθμίσει.

Ο Νόρις είπε ότι η αίτησή του, η οποία θα ωφελούσε επίσης την πελάτη του «δεν είναι άμεσο αποτέλεσμα» της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά είναι «συνέπεια αυτού».

«Είναι ενδιαφέρον πώς προχωρά η κοινωνία», είπε ο Νόρις στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οι άνθρωποι αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι ένα αγέννητο παιδί είναι ένα άτομο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ στο χάος-Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα
Επεισόδια στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη-Δακρυγόνα από την Αστυνομία
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Το ξέκοψε στον Μπλίνκεν ο Νετανιάχου-«Δεν θα δεχθώ μια συμφωνία για τερματισμό του πολέμου»
Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Συγκρούσεις διαδηλωτών με Αστυνομία
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία