Έρευνα για τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στην Ουκρανία

Συγκλόνισε την Ουκρανία η μοιραία συντριβή του ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι, όπου κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, το μεσημέρι της Τετάρτης (18/1).  

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συνετρίβη δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο και ένα κτίριο κατοικιών στο Μπρόβαρι, μια πόλη κοντά στο Κίεβο, η οποία αποτέλεσε το σκηνικό σφοδρών συγκρούσεων με τις ρωσικές δυνάμεις πέρυσι, αναφέρει το AFP.

Ξεκινάει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στην Ουκρανία

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο Μοναστίρσκι, άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου και ένα παιδί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο απογευματινό του διάγγελμα προς τον κόσμο. Άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά. Πρόσθεσε ότι ξεκίνησε έρευνα «για να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες της καταστροφής».

«Ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιέβγεν Γιένιν και οι συνάδελφοί τους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα δεν είναι άνθρωποι που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Πρόκειται για μια πραγματικά τεράστια απώλεια για το κράτος. Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες».

Ο Ντμίτρο Σέρμπιν, ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμά του όταν συνετρίβη το ελικόπτερο, έσπευσε να βοηθήσει τα παιδιά μόλις είδε τις φλόγες να ανεμίζουν πάνω από τον παιδικό σταθμό. «Έψαχναν τους γονείς τους, τα παιδιά έκλαιγαν… τα πρόσωπά τους ήταν κομμένα και γεμάτα αίμα», δήλωσε ο Σέρμπιν στο AFP.

Ο κυβερνήτης του Κιέβου για την τραγωδία στο Μπρόβαρι

O κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου, Ολέκσι Κουλέμπα, δήλωσε ότι ένα παιδί είναι μεταξύ των 14 νεκρών από τη συντριβή του ελικοπτέρου. Σε ανάρτησή του στο Telegram σημειώνει: «Τραγωδία στο Μπρόβαρι. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται. Από τις 10.30 π.μ. - 14 νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Είναι γνωστό για 29 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 15 παιδιών. Παρέχεται κάθε αναγκαία βοήθεια στα θύματα. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν