Ζητά συντονισμό για ενιαία μέτρα η Κομισιόν μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Κίνα

Την ανάγκη συντονισμού των εθνικών απαντήσεων απέναντι στις διασυνοριακές υγειονομικές απειλές υπογραμμίζει η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Κομισιόν, έπειτα από συνεδρίαση που έλαβε χώρα σήμερα με θέμα την κατάσταση της Covid-19 στην Κίνα.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στο Twitter η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει: «Ο συντονισμός των εθνικών απαντήσεων σε σοβαρές διασυνοριακές υγειονομικές απειλές είναι ζωτικής σημασίας. Σήμερα, η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ συνεδρίασε για να συζητήσει την κατάσταση της COVID-19 στην Κίνα με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Πρέπει να δράσουμε από κοινού και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας».

 

Στο μεταξύ, οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό πως θα αρχίσουν να υποβάλλουν σε τεστ όλες τις αφίξεις από την Κίνα, αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες δύο πτήσεων προς το Μιλάνο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία αναφέρουν πως «δεν υπάρχει λόγος επαναφοράς των ελέγχων στα σύνορα». «Από επιστημονικής άποψης, δεν υπάρχει λόγος επαναφοράς των ελέγχων στα σύνορα (...) ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε μέρα», δήλωσε η επικεφαλής της επιτροπής της Γαλλίας για την αποτίμηση των κινδύνων για την υγεία, μιλώντας στον French Radio Classique.

Η επικεφαλής της επιτροπής αυτής, η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση για τους επιδημιολογικούς κινδύνους, σημείωσε ότι προς το παρόν «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανησυχητικά νέα παραλλαγμένα στελέχη της Covid-19 στην Κίνα.

«Οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα είναι όλες παραλλαγές της Όμικρον, που έχουν κυκλοφορήσει στη Γαλλία και κατά των οποίων έχουμε αποκτήσει ανοσία», πρόσθεσε σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό France Inter.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχία Υπ. Υγείας για την αύξηση κρουσμάτων στη Κίνα-Συγκλήθηκε σύσκεψη

Δειτε Επισης

Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο με 280 επιβάτες στην Ινδονησία τυλίχθηκε στις φλόγες-Άνδρας με μωρό στην αγκαλιά μετέδιδε τη φωτιά
Το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές εκκένωσης στο κεντρικό τμήμα της Γάζας
Σοκαριστικοί οι κίνδυνοι που κρύβουν προϊόντα από Shein και Temu-Προειδοποιεί ο επίτροπος Δικαιοσύνης
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της Συρίας