Νέα δημοσιεύματα για την υγεία του Πούτιν-«Το τέλος είναι ήδη ορατό»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας με τους γιατρούς να εκτιμούν πως διανύει τον τελευταίο χρόνο στην εξουσία. Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται Ρώσο εμπειρογνώμονα που μίλησε σε ουκρανικά μέσα, οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δυτικές θεραπείες για να θεραπεύσουν τον καρκίνο του και να σταματήσουν την εξάπλωσή του.

«Μπορώ να πω ότι χωρίς αυτή την δυτική θεραπεία σίγουρα δεν θα βρισκόταν αυτή τη στιγμή στην εξουσία της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος ιστορικός και πολιτικός αναλυτής Valery Solovey. Ο ίδιος είναι πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων [MGIMO] της Μόσχας, μια σχολή εκπαίδευσης κατασκόπων και διπλωματών, ο οποίος ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι έχει εσωτερική γνώση για την υγεία του Πούτιν.

 «Τον έχουν θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό»

«Αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες θεραπείες, [και] στοχευμένη θεραπεία που η Ρωσία δεν μπορεί να του παράσχει…. Θα έλεγα ότι η θεραπεία ήταν πάρα πολύ επιτυχής.

Τον έχουν θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό. Παρόλα αυτά «το τέλος είναι ήδη ορατό», ακόμη και σύμφωνα με τους γιατρούς που επιμελούνται αυτή τη θεραπεία, διότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να είναι ατελείωτα επιτυχές», επισήμανε ο Solovey.

Η κατάσταση της υγείας του Πούτιν

Ο Valery Solovey δεν ανέφερε από πού προέρχονται οι «μη Ρώσοι γιατροί» που φέρονται να θεραπεύουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ο άρρωστος ηγέτης του Κρεμλίνου τους «εμπιστεύεται», με τη θεραπεία να επιβλέπεται από κορυφαίους γιατρούς της Μόσχας, τόνισε. Προηγουμένως υπήρξαν ισχυρισμοί ότι εξαρτάται από σωτήρια φάρμακα που συνταγογραφούνται από ισραηλινούς γιατρούς και αγοράζονται στο Ισραήλ.

Ο Solovey δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι YouTube Odesa Film Studio ότι «ο Πούτιν είναι προφανές ότι έχει προβλήματα με την κίνηση – με τα πόδια – τα οποία πολλοί έχουν παρατηρήσει. Αρχικά έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος έχει εξαπλωθεί «και είναι πιο επικίνδυνος τώρα» και η φαρμακευτική αγωγή έχει οδηγήσει σε πρώιμα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, ισχυρίστηκε. Έχει αρκετά σοβαρά ιατρικά προβλήματα», δήλωσε ο Solovey.

«Το πιο σοβαρό από αυτά είναι το ογκολογικό. Μέχρι στιγμής κρατιέται «εν πλω» με τον τρόπο που επιμελούνται τη θεραπεία οι μη Ρώσοι γιατροί. Η στρατηγική και η τακτική της θεραπείας καθορίστηκαν από γιατρούς που βρίσκονται εκτός Ρωσίας. Είναι οι γιατροί που τον χειρούργησαν τον Φεβρουάριο του 2020, αμέσως μετά τη διάγνωση του με όγκο. Με τη Ρωσία να έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο με μπροστάρη τον Πούτιν, η υποτιθέμενη κατάστασή του και η θεραπεία του «έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επίγνωση της κατάστασής του και στην επάρκεια των αποφάσεων που λαμβάνει»».

Οι πιθανοί διάδοχοι του Πούτιν

Το σχέδιό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο, είναι να παραδώσει την εξουσία στον ελάχιστα γνωστό Ρώσο υπουργό Γεωργίας Ντμίτρι Πατρούσεφ, 45 ετών, γιο του έμπιστου και ισχυρού κορυφαίου συμβούλου του σε θέματα ασφάλειας Νικολάι Πατρούσεφ, 71 ετών, ενός σφοδρά αντιδυτικού πρώην επικεφαλής της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) και βασικού αρχιτέκτονα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ένας άλλος πιθανός διάδοχος είναι ο Αλεξέι Ντιουμίν, 50 ετών, πρώην σωματοφύλακας του Πούτιν και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, τον οποίο συνάντησε την Παρασκευή (23/12) όταν ξεναγήθηκαν σε ένα μεγάλο εργοστάσιο όπλων στην περιοχή Τούλα, όπου είναι τώρα κυβερνήτης.

Τελευταίο έτος του Πούτιν στην εξουσία το 2023

Η ελίτ στη Ρωσία είναι βέβαιη ότι η διαδοχή θα γίνει από τον Ντμίτρι Πατρούσεφ, οπότε δεν έχει προσπαθήσει μέχρι στιγμής να επιταχύνει τη διαδικασία. «Αναμένουν ότι η εξουσία θα περάσει στα χέρια τους ούτως ή άλλως, ως αποτέλεσμα μιας νόμιμης μεταβατικής διαδικασίας», δήλωσε ο Solovey. Θα περιέλθει στη φατρία Patrushev, στον Ντμίτρι Πατρούσεφ, αλλά θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα να «τονώσουν» αυτή τη διαδικασία».

Ο Solovey δήλωσε στο ρωσικό αντιπολιτευτικό κανάλι Khodorkovsky Live στο YouTube ότι το 2023 θα είναι το τελευταίο έτος του Πούτιν στο τιμόνι της Ρωσίας. «Ναι, θα είναι», επισήμανε και συνέχισε: «Συν τοις άλλοις, μπορεί να συμβεί ήδη από την άνοιξη. Εάν δεν αποχωρήσει οικειοθελώς, θα δράσουν άλλοι άνθρωποι». «Ο Πούτιν έχει τώρα την τελευταία του ευκαιρία, θα έλεγα», είπε. «Αν δεν την αξιοποιήσει, οι ελίτ όχι μόνο θα απομακρυνθούν οριστικά από αυτόν, αλλά θα στραφούν στη δράση». Αυτοί από τους οποίους ο Πούτιν «αντλεί την υποστήριξή του» θα δράσουν εναντίον του. «Αν μιλάμε για διάδοχο, αυτός είναι μόνο ένα άτομο και αυτό είναι ο Ντμίτρι Πατρούσεφ», είπε.

Η ακύρωση ενός ταξιδιού στο Nizhny Tagil την περασμένη εβδομάδα -για να επισκεφθεί ένα μεγάλο εργοστάσιο δεξαμενών- «μπορεί να σχετίζεται με θέματα υγείας» -ή με ανησυχίες για την ασφάλεια, επισήμανε ο Solovey. «Συνήθως όταν τα ταξίδια ακυρώνονται υπάρχουν δύο παράγοντες στο παιχνίδι: θέματα υγείας και ασφάλειας. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο επικράτησε σε αυτή την περίπτωση».

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα δυνατά και τα τρωτά σημεία Ρωσίας και Ουκρανίας στον πόλεμο

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές