ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ανήλικος ένοπλος εισβάλλει σε σχολείο-Έντεκα τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έντεκα τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε δύο σχολεία στην Πολιτεία Εσπίριτο Σάντο της Βραζιλίας.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή γύρω στις 10 το πρωί, τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας) στην κωμόπολη Αρακρούζ, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Βιτόρια.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ένας έφηβος που φορούσε στρατιωτική στολή άνοιξε πυρ σε δύο σχολεία, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό.

«Δυστυχώς η τραγωδία της Αρακρούς δεν έχει ακόμη τελειώσει. Με μεγάλη οδύνη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο ενός ακόμη θύματος, της καθηγήτριας Φλάβια Μερσόν», αναφέρει σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter ο Ρενάτο Κασαγκράντε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Εσπίριτο Σάντο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά τους τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Αρακρούζ, Λουίς Κάρλος Κουτίνιο, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό CBN ότι πολλοί «κακοποιοί» μπήκαν σε ένα σχολείο και ένας από αυτούς πυροβόλησε τους εκπαιδευτικούς, σκοτώνοντας δύο γυναίκες. Στη συνέχεια πήγαν σε άλλο σχολείο, όπου σκοτώθηκε μια έφηβη και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δείτε βίντεο από την εισβολή του ενόπλου:

Σε κέντρο κράτησης ανηλίκων ο δράστης

Τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης ανήκαν στον πατέρα του, έναν αστυνομικό, και το ένα από αυτά ήταν το υπηρεσιακό του όπλο, διευκρίνισαν οι αρχές, οι οποίες διερευνούν αν ο νεαρός άνδρας είχε σχέσεις με κάποια ή κάποιες εξτρεμιστικές ομάδες.

Ο δράστης συνελήφθη στο σπίτι του μερικές ώρες μετά την επίθεση και, με τη συνεργασία των γονιών του, παραδόθηκε στις αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Ο νεαρός, στον οποίο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: in.gr 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων
Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος προειδοποιεί κατά τεχνολογικής απειλής για δημοκρατία