Δημιουργεί νέο ευρωπαϊκό κόμβο crypto στην Κύπρο η Revolut

Το πράσινο φως έλαβε η Revolut από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, εξουσιοδοτώντας τη για να προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. 

Με τη κίνηση αυτή η Revolut θα αποτελέσει έναν νέο ευρωπαϊκό κόμβο κρυπτονομισμάτων για την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών κρυπτογράφησης στους 17 εκατομμύρια Ευρωπαίους πελάτες της.

Διαβάστε ακόμη:

Η πλατφόρμας neobanking δημιουργεί τον ευρωπαϊκό της κόμβο, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανονιστικοί κανόνες κρυπτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, MiCA, αλλά συνεχίζει να επιδιώκει άδεια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα οντότητα θα επιτρέψει στη Revolut να συνεχίσει να προσφέρει στους 17 εκατομμύρια πελάτες της με βάση τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, υπηρεσίες που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Οι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών 20 εκατομμυρίων παγκόσμιων πελατών της Revolut, θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο και την εταιρική της οντότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Revolut ανακοίνωσε επίσης ότι διπλασίαζε τη στρατηγική της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα με την ένταξη 22 νέων νομισμάτων για διαπραγμάτευση στην εφαρμογή της και αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία αναζητεί να προσλάβει ταλέντα κρυπτογράφησης. 

«Χαιρετίζουμε τον κανονισμό σε όλη την Ε.Ε. και ασπαζόμαστε ολόψυχα τη σαφή πρόθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υποστηρίξει την καινοτομία, ενώ απαιτούνται ισχυρά μέτρα προστασίας των πελατών για την αποτροπή κάθε είδους κατάχρησης της αγοράς», δήλωσε εκπρόσωπος της Revolut.

«Κατά τη δημιουργία ενός κόμβου για δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων στην ΕΕ, αναγνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CYSEC) έχει εις βάθος γνώση των crypto και των προσπαθειών της να είναι ηγέτης στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων», συμπλήρωσε.

Η Κύπρος φιλοξενεί μια σειρά από άλλες μεγάλες διεθνείς εταιρείες οι οποίες σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και που ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των αγορών Crypto.com, Bitpanda, eToro και CMC.

Η Revolut λέει ότι επέλεξε την Κύπρο μετά από μια «εις βάθος έρευνα όλων των χωρών της Ε.Ε.», με την επιλογή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου-CYSEC λόγω του «σύνθετου και ισχυρού ρυθμιστικού καθεστώτος της χώρας, καθώς και της ισχύος της υπάρχουσας βιομηχανίας κρυπτογράφησης στην Κύπρο».

Η Revolut έλαβε επίσης πρόσφατα άδεια crypto στην Ισπανία από την Ισπανική Κεντρική Τράπεζα και άδεια στη Σιγκαπούρη από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης.