Οι νικητές των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2021

Για μια ακόμη χρονιά Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανέβασαν την έρευνα και την καινοτομία στο πιο ψηλό βάθρο, με την απονομή των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021.   

Διαβάστε ακόμα: 

Κόδρος Πηλακούτας: Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό

Α. Δημητριάδης: Έτσι θα εμπιστευθούν οι ξένοι επενδυτές την Κύπρο

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, βραβεύθηκαν πέντε εταιρείες ή οργανισμοί για καινοτόμες ιδέες που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν, καθώς και τέσσερις επιστήμονες/ερευνητές για το ερευνητικό τους έργο.

Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή του στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Διαβάστε εδώ: Τιμητικό Βραβείο στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής

Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας απένειμε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου και ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Δρ. Νικόλας Μαστρογιανόπουλος.  

Διαβάστε εδώ:

Ν. Αναστασιάδης: Στοχευμένη επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία

Α. Αντωνίου: Καθοριστικός ο ρόλος της καινοτομίας στον αγώνα για ανάκαμψη

Ν. Μαστρογιαννόπουλος: «Αναπτύσσει δυναμική στην έρευνα και την καινοτομία η Κύπρος» 

Ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας 2021 της ΟΕΒ και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2021 του ΙδΕΚ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Τα βραβεία καινοτομίας 2021

 

*Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Πρωτογενή Τομέα, απονεμήθηκε στην Planty Aeroponics Mediterranean Ltd για την παραγωγή premium φυλλώδη λαχανικών-babyleaves και microgreens, τα οποία παράγονται με την μέθοδο υδροπονίας χωρίς υπόστρωμα.

Διαβάστε εδώ: Planty Aeroponics Mediterranean: Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα

*Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκε στην AmaDema-Advanced Materials Design & Manufacturing Ltd για την ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας NanoWeld.

Διαβάστε εδώ: AmaDema: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης

*Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics Public Company Ltd για τρεις νέες καινοτόμες γενετικές εξετάσεις που ανέπτυξε και προσφέρει διεθνώς στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας.

Διαβάστε εδώ: NIPD Genetics: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών

*Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην Odyssey Consultants για το καινοτόμο προϊόν ClearSkies Active Defense

Διαβάστε εδώ: Odyssey Consultants: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών

*Το Βραβείο της ΟΕΒ για το 2021 στον Τομέα Κοινωνικής Καινοτομίας, απονεμήθηκε στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, για το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος. 

Διαβάστε εδώ: ΡΙΚ: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα Κοινωνικής Καινοτομίας

Τα βραβεία έρευνας 2021

*Το Βραβείο «Διακεκριμένος Ερευνητής 2021», στον τομέα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», απονεμήθηκε στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου.

Διαβάστε εδώ: «Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» στον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο

*Το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2021» απονεμήθηκε στον Δόκτορα Ανδρέα Θεοδοσίου, ιδρυτή της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης LUMOSCRIBE με έδρα την Πάφο και Μεταδιδακτορικό Συνεργάτη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαβάστε εδώ: Ανδρέας Θεοδοσίου: Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική

*Το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής» και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2021» απονεμήθηκε στην Δόκτορα Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη.

Διαβάστε εδώ: Μαριάννα Δημητριάδη: Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής

*Το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2021» απονεμήθηκε στον Δόκτορα Κυριάκο Αντωνίου.

Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Αντωνίου: Βραβείο Έρευνας στην θεματική ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες