Το κινητό του 22χρονου και η κάμερα ασφαλείας του ελικοδρομίου δίνουν απαντήσεις

Στην κάμερα ασφαλείας του ελικοδρομίου της Παιανίας και στο κινητό τηλέφωνο του 22χρονου Βρετανού, που χτυπήθηκε θανάσιμα από το στροφείο του ελικοπτέρου, αναζητούν απαντήσεις οι αρχές, για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάμερα που βρίσκεται έξω από το χώρο αναμονής επιβατών, σε σημείο κοντά στην πίστα προσγείωσης του ελικοδρομίου, ενδέχεται να μην έχει κάρτα μνήμης και να μην αποθηκεύει οπτικοακουστικό υλικό.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών πρόκειται να βρεθεί και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για να διαπιστωθεί εάν τη στιγμή του μοιραίου δυστυχήματος, ο 22χρονος μιλούσε στο κινητό του, όπως έχει καταγραφεί σε μαρτυρίες που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές.

"Αυτή ήταν η πρώτη βόλτα του Τζακ με ελικόπτερο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε πόσο προσεκτικός και επιφυλακτικός, αν μη τι άλλο, ήταν. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται ότι έτρεξε πίσω στην πίστα και παραβίασε τα πρωτόκολλα, είναι σκουπίδια. Γιατί; Γιατί δεν υπήρχαν πρωτόκολλα. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι όχι", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Daily Mail, η αδερφή του 22χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί τοξικολογική εξέταση στον άτυχο 22χρονο, για να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή κάποια άλλη ουσία πριν επιστρέψει στην Αθήνα από τη Μύκονο, όπου διασκέδαζε με τους φίλους του. Η μητέρα του θύματος, σε δηλώσεις της σε βρετανικό μέσο είχε αναφέρει ότι ο 22χρονος "δεν είχε πιει τίποτα εκτός από νερό και οι φίλοι του ήταν νηφάλιοι".

Τι λέει η αεροπορική εταιρεία

Η αεροπορική εταιρεία Superior Air, από την οποία είχαν μισθώσει το ελικόπτερο οι Βρετανοί, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε υποστηρίζει ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι θέτει στη διάθεση των αρχών ότι στοιχεία διαθέτει.

"Η εταιρεία μας εφάρμοσε απόλυτα κάθε προδιαγραφή και κανόνα ασφαλείας, ενώ, όπως πάντοτε, είχε μεριμνήσει για την αναλυτική ενημέρωση των επιβατών, τόσο με ειδικό video, που έλαβαν όταν έγινε η κράτηση της πτήσης και ετέθη εκ νέου στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά, κατά την είσοδο στο ελικόπτερο, όσο και με προφορική παροχή οδηγιών και επίδειξη, σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες ασφαλείας και επιβίβασης/αποβίβασης. Το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ είμαστε σε πλήρη επαφή και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θέτοντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο στη διάθεση των υπευθύνων", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Πηγή: thetoc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκάλυψη για το δυστύχημα στα Σπάτα-Τα 30 δευτερόλεπτα της φρίκης

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό το Ηράκλειο-Γυναίκα υπό την επήρεια αλκοόλ έβριζε και απειλούσε
Ανησυχία για τις τοιχογραφίες στη Μονή της Χώρας μετά την επαναλειτουργία της ως τζαμιού
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί
Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής-«Θα κοροϊδέψουν εμένα που η κόρη μου σαπίζει στον τάφο;»
Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα-«Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε»
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Παραλίγο τραγωδία στην Καλαμάτα-Έπεσε ναυτική φωτοβολίδα σε σπίτι, τραυματίστηκαν πατέρας και κόρη
Διάβασαν στην ομηρική διάλεκτο και σε δώδεκα γλώσσες απόσπασμα του Αναστάσιμου Ευαγγελίου
Έκαψαν τον Ιούδα στον Τολό-Εντυπωσιακό σόου με βεγγαλικά από τις βάρκες (pics)