Πληροφορίες για οκτώ επιβαίνοντες στο αεροσκάφος-Μετέφερε επικίνδυνο φορτίο

Αεροσκάφος κάργκο το οποίο μετέφερε επικίνδυνο φορτίο (πιθανότατα πυρομαχικά) κατέπεσε έξω από την Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που δόθηκε από το αεροδρόμιο αναχώρησης είναι ότι επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος και μετέφεραν 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods) χωρίς να το προσδιορίζουν επακριβώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά. Περνούσε από διεθνές FIR.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εντολές των πυροτεχνουργών του στρατού είναι οι πυροσβέστες να απομακρυνθούν σε απόσταση 500 μέτρων εξαιτίας του επικίνδυνου φορτίου.

Η πορεία του αεροσκάφους

Στην ιστοσελίδα Flight Aware, η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την πορεία των αεροσκαφών, φαίνεται η πορεία του Αντόνοφ 12.

 

 

 Το τελευταίο στίγμα δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας, ενώ το αεροσκάφος έχει πέσει στην πλαγιά μεταξύ Παλαιοχωρίου και Αντιφιλίππων.

Στο τέλος της χερσονήσου του Αγίου Όρους το αεροσκάφος κάνει στροφή 180 μοιρών και χάνει ύψος φλεγόμενο σε μικρή απόσταση από σπίτια, σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο.

Ζήτησε έκτακτη προσγείωση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε να προσγειωθεί. Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR  Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην  Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα. 

 

 Πυκνοί καπνοί στην περιοχή

Στο σημείο σπεύδουν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακούγονται εκρήξεις και υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

Η συνταξιούχος δημοσιογράφος, Βάσω Μώραλη, σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει ότι: «Γύρω στις 22:50 απόψε έπεσε φλεγόμενο εν πτήσει αεροσκάφος – σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτου μάρτυρα – στον κάμπο ανατολικά της Νικήσιανης (πιθανότατα μεταξύ των αγροκτημάτων Παλαιοχωρίου – Αντιφιλίππων) και μάλλον προσέκρουσε πέφτοντας σε πυλώνα/ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη, μεγάλη λάμψη κι αμέσως μετά γενικό blackout σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο και Παλαιοχώρι τουλάχιστον!».

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το blackout φτάνει μέχρι το Χορτοκόπι (στα πρόθυρα της Ελευθερούπολης).

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, από την Κρηνίδα (Βιτάστα) Σερρών, το αεροπλάνο είχε περάσει ήδη φλεγόμενο πάνω από το χωριό τους πριν καταπέσει λίγες δεκάδες χιλιόμετρα νοτιοανατολικότερα, ουσιαστικά στους πρόποδες του Παγγαίου όρους (στο νομό Καβάλας).

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ακούγαμε στη Νικήσιανη βόμβο αεροπλάνου περίεργα χαμηλά, πάνω από τα “κεφάλια” μας, για ν’ ακολουθήσει αμέσως μετά η γενική διακοπή ρεύματος.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και ήδη ελικόπτερο κάνει από ψηλά ανίχνευση του χώρου, μέσα στον κάμπο, όπως μπορούμε να δούμε από το μπαλκόνι του σπιτιού μας!

Μακάρι ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος να διασώθηκαν!».

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για την γυναικοκτονία στο Μενίδι-Την σκότωσε για μια φωτογραφία ομολόγησε κυνικά ο δράστης
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Θρίλερ με τη δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα-«Ήξερε τον δολοφόνο της, μπορεί να ήταν στην κηδεία»
Δεν πρόλαβε και γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου της Κορίνθου
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Κ. Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος προς Ευρώπη αν η Βόρεια Μακεδονία δεν συμμορφωθεί
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια