Ενημερώνει όλους τους ηγέτες για την τουρκική προκλητικότητα ο Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα από νωρίς ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετέχει στις εργασίες της Βαλκανικής Συνόδου, που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Hyatt.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM 100 θα ενημερώσει «για το κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας, λόγω και έργω» τους ομολόγους του στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις προκλήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας και να δούμε τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και τους ομoλόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αυτή εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες αλλά σε καμιά περίπτωση η Σύνοδος αυτή δεν έχει ως κύριο αντικείμενο την Τουρκία.Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στον ηγετικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να παίξει η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη απασχόλησαν τα έργα υποδομή στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με αφορμή και τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω για την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία θα αναπτυχθεί στα ΑΕΙ μέσα στο καλοκαίρι.

«Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο δίλημμα “βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα” συντάσσεται με το αυτονόητο. Δεν γίνεται να έχουμε εστίες κατάληψης στα πανεπιστήμια και ομάδες που ασκούν βία», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε, έχει ήδη εκπαιδευτεί και «περιμένουμε την τελική δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα μπορεί να… «αναλάβει» δράση μέσα στο καλοκαίρι. «Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω», τόνισε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνευ προηγουμένου απειλές από Ερντογάν-Πώς απειλεί ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο

Δειτε Επισης

Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Παραλίγο τραγωδία στην Καλαμάτα-Έπεσε ναυτική φωτοβολίδα σε σπίτι, τραυματίστηκαν πατέρας και κόρη
Διάβασαν στην ομηρική διάλεκτο και σε δώδεκα γλώσσες απόσπασμα του Αναστάσιμου Ευαγγελίου
Έκαψαν τον Ιούδα στον Τολό-Εντυπωσιακό σόου με βεγγαλικά από τις βάρκες (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Παραλίγο τραγωδία στην Ελλάδα-Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε εξάχρονο
Συνελήφθη 27χρονος για ρήψη μολότοφ μετά την Ανάσταση στον Νέο Κόσμο
Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της γιατί πίστευε ότι τη δηλητηριάζει
Άνδρας ακρωτηριάστηκε από βεγγαλικά στα Καλύβια-Πέντε περιστατικά στην Αθήνα
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου