Αποκάλυψη στον θάνατο της Δήμητρας Ζήρδα-Βγήκε από το αρχείο η υπόθεση

Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της υπόθεσης της Δήμητρας Ζήρδα, η οποία βρέθηκε νεκρή σε παραπόταμο του ποταμού Αγγίτη, στη θέση Γαλάζια νερά στο χωριό Συμβολή Σερρών το 2019, 15 ημέρες μετά την εξαφάνισή της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο ιδιωτικός ερευνητής και παρουσιαστής της διαδικτυακής εκπομπής «Ίχνη στο σκοτάδι», Χάρης Βεραμόν κατάφερε με ακράδαντα στοιχεία να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο τα φετινά Χριστούγεννα, μετά από δύο χρόνια και δύο μήνες που είχε αρχειοθετηθεί από τις τοπικές αρχές τον Οκτώβριο του 2019. 

Όπως εξηγεί ο κ. Βεραμόν, ο Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και η υπόθεση πλέον είναι ξανά υπό διερεύνηση, με αυτή τη φορά να φαίνεται αισιόδοξος για την αποτελεσματική έκβαση της διαδικασίας και την ποινική δίωξη των υπαιτίων.

«Καθοριστική σημασία στην υπόθεση αποτέλεσε η έκθεση που κατέθεσα στην Εισαγγελία. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η υπόθεση βγήκε από το αρχείο. Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αναφορικά με την έκθεση μου». 

Η Δήμητρα Ζήρδα πριν βρεθεί νεκρή σε ηλικία 57 ετών, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο κ. Βεραμόν αναφέρει πως όταν εντοπίστηκε το πτώμα της «οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι η γυναίκα είχε τάσεις φυγής και αυτοκτονικές τάσεις. Έπειτα, ο Ιατροδικαστής κατέληξε στο πόρισμα ότι η Δήμητρα Ζήρδα πνίγηκε, ενώ η υπόθεση μετέπειτα αρχειοθετήθηκε». 

-«Τι δυσκολίες αντιμετώπισες κατά την έρευνά σου;» 

-«Αμέτρητες. Κυρίως το γεγονός ότι οι συγγενείς πήραν αποστάσεις, χωρίς να συνεργαστούν μαζί μου, πράγμα που δημιούργησε ανασταλτικούς παράγοντες στη νομική διαδικασία. Επίσης, η έρευνα είναι πάντα απαιτητική και χρειάζονται πόροι προκειμένου να καλυφθούν έξοδα. Όλα αυτά τα ανέλαβα προσωπικά». 

Το πιο δυνατό χαρτί της υπόθεσης που έχει ο κ. Βεραμόν, όπως αναφέρει είναι η έκθεσή του και μία σειρά από γνωματεύσεις ειδικών. Άλλωστε, τονίζει ότι η συνεργασία του με εμπειρογνώμονες κατάφεραν να ρίξουν φως στα ίχνη των δραστών, τα οποία διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές. 

Ερωτηθείς για το ποιος είναι ο στόχος για αυτή την υπόθεση, ο κ. Βεραμόν απαντά «να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να βρεθούν οι ένοχοι.» 

-«Ποια είναι τα επόμενά σου βήματα;», τον ρωτάω πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτηση. 

-«Να κάνω βήματα χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι», απαντά. 

Παρακολουθήστε το δεύτερο αποκαλυπτικό μέρος της υπόθεσης από την ερευνητική εκπομπή «Ίχνη στο σκοτάδι» στο youtube:

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της εκπομπής:

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα