Ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δολοφόνων της Καρολάιν-Η περιγραφή του δράστη από το σύζυγο

Μέσω ενός ειδικού συστήματος ανάλυσης στιγμάτων των κινητών τηλεφώνων οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να σχηματίσουν τον χάρτη των σημάτων που εξέπεμπαν στην «κόκκινη ζώνη», γύρω από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου μεταξύ 4 και 6 το πρωί. Εκτιμούν ότι οι δράστες πήγαιναν για ληστεία και όχι για δολοφονία και έτσι δεν πήραν αυστηρά μέτρα και τα κινητά τα κουβαλούσαν μαζί τους.

Ένα ενδεχόμενο που αν επαληθευτεί θα ανοίξει καθοριστικά το δρόμο των ερευνών. Παράλληλα, αναζητούν το δρομολόγιο διαφυγής της ομάδας των ληστών. Με δεδομένο ότι έφυγαν από τα Γλυκά Νερά και κατέληξαν - θεωρούν- σε κάποια περιοχή των δυτικών προαστίων, έχοντας διαπράξει φόνο, κινήθηκαν βιαστικά, απρόσεκτα και νευρικά με αποτέλεσμα να μπήκαν και σε άλλους δρόμους εκτός των προγραμματισμένων δρομολογίων και να έχουν πιαστεί από κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήμουν τυχερός που με αγάπησες...»-Το συγκινητικό αντίο του Μπάμπη στην Καρολάιν

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι οι τρεις ληστές αποτελούν μέλη πολυπληθούς συμμορίας Αλβανών και Ρομά, που χαρακτηρίζονται από την υπερβολική βία που ασκούν στα θύματα τους, έχουν την «έδρα» τους στα δυτικά προάστια, χτυπούν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο διαφυγής αποφεύγοντας λεωφόρους για να μην πέσουν σε μπλόκα ή «πιαστούν» από τα ηλεκτρονικά μάτια των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας.

Περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και θεωρούν ότι θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τα συγκεκριμένα άτομα από τη δεξαμενή των παράνομων που έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών μέσα στην εβδομάδα θα καλέσουν και πάλι στα γραφεία του 11ου ορόφου τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Εκεί, θα του ζητήσουν σε μια ακόμα κατάθεση απαντήσει σε στοχευμένες ερωτήσεις και να ανακαλέσει συγκεκριμένα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να σχηματίσουν τα κομμάτια του παζλ που έχουν να κάνουν τόσο με το σκηνικό του τρόμου που στήθηκε στη σοφίτα των Γλυκών Νερών, όσο και με το προφίλ των δολοφόνων.

Περιγραφή του δολοφόνου από τον σύζυγο

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο σύζυγος είδε το πρόσωπο του δολοφόνου, καθώς κάποια στιγμή του έπεσε στο λαιμό η μπαλακλάβα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του.

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει τη σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Σύμφωνα με την κατάθεση του συζύγου, ο δολοφόνος ήταν μέχρι 30 ετών, μελαμψός, με ύψος και με περιττά κιλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με το μωρό τους στην αγκαλιά ο Μπάμπης στο τελευταίο αντίο στην Καρολάιν

Πώς διέφυγαν τελικά οι δολοφόνοι

Ένα από τα στοιχεία που διερευνούν οι Αρχές αφορά τον τρόπο που προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι.

Όπως εκτιμούν, πλέον, οι αστυνομικοί, οι δράστες έφτασαν στο σπίτι πεζοί, καθώς το όχημά τους ήταν αρκετά μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Προκειμένου, δε,  να μην κινήσουν την υποψία κανενός κατοίκου της αραιοκατοικημένης περιοχής -με τη στάθμευση ενός αγνώστου οχήματος στους ερημικούς δρόμους- το άφησαν σε κάποιο πολυσύχναστο σημείο.

Οι Αστυνομικοί ψάχνουν από κάμερες της ευρύτερης περιοχής να βρουν στοιχεία που αφορούν στον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών καθώς έτσι μπορεί να οδηγηθούν γρηγορότερα στους δράστες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / in.gr

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Με ποινή έως και 10 χρόνια αντιμέτωπος ο Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-Μπήκαν πουλιά στον κινητήρα
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή