Έκτακτη σύσκεψη για το lockdown υπό τον Μητσοτάκη-Έρχονται νέα μέτρα

Μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση, συζητήθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα απ' όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πώς θα υπάρξουν  εισηγήσεις για νέα μέτρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Χθες, Δευτέρα, διατηρήθηκαν σε τετραψήφιο αριθμό τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – ήταν 1.176- όπως είχε γίνει και την προχθές, Κυριακή, ημέρα η οποία με τα 1.269 κρούσματα παρέπεμψε κατευθείαν στην τελευταία Κυριακή του περασμένου Νοεμβρίου. Τα περίπου 18.000 τεστ που αναφέρθηκαν στη χθεσινή έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εντείνουν την αγωνία για το σημερινό επιδημιολογικό αποτύπωμα -τις Τρίτες ανακοινώνονται αποτελέσματα κρουσμάτων από τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό τεστ, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα θα κυμανθούν σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα και συνεπώς θα συνεχιστεί η άνοδος της επιδημιολογικής καμπύλης.

Την ίδια στιγμή, και ο αριθμός των 406 διασωληνωμένων με επιπλοκές της λοίμωξης covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρέπεμψε χθες στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, όταν στο ΕΣΥ βρίσκονταν και πάλι 407 διασωληνωμένοι και η χώρα έμπαινε σε σύντομο, αυστηρό lockdown για να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές (όπως και έγινε στις 11 Ιανουαρίου).

Δύο εβδομάδες χρειάστηκαν μέσα στον Φεβρουάριο αφότου οι διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό έσπασαν το φράγμα των 300, για να σκαρφαλώσουν και να ξεπεράσουν και τις 400. Ο γρήγορος ρυθμός αύξησης είναι δηλωτικός της πίεσης που ασκείται στο σύστημα υγείας, όπως και η απόκλιση εισιτηρίων-εξιτηρίων στα νοσοκομεία: 273 ασθενείς με κορωνοϊό εισήχθησαν προχθες στα νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία του protothema.gr, με τα εξιτήρια μόλις 73.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών-Συζητά θετική ατζέντα
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας Ροζ Πάνθηρες-Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα
Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής-«Δεν με υπερασπίστηκαν το κόμμα μου και η ΕΕ»
Σε τρεις ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του-Οι εξηγήσεις Γεωργιάδη
Τι ποσοστό θέλει στις Ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Στη Δικαιοσύνη το επεισόδιο χειροδικίας Βουλευτή στην ελληνική Βουλή
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες