Διαγράφηκε το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση της 80χρονης γιαγιάς στη Λαμία-Η τραγική της ιστορία

Διαγράφηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ που είχε επιβληθεί σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση, στη Λαμία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας, και συζήτησαν την περίπτωση αυτή.

Έτσι, αποφασίστηκε να μην ισχύσει τελικά το πρόστιμο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο αυτό επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιαγιά που έχει χάσει παιδιά και εγγόνια στη Λαμία

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook επιτέθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση.

«Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει.

Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους. Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή», ανέφερε στη σχετική ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησε απάντηση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό, σημειώνοντας την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα:

«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί  για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός».

Η τραγική ιστορία της 80χρονης 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, η ηλικιωμένη τα τελευταία χρόνια βγαίνει σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Πάρκου, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ξεχαστεί από την τραγική της ιστορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 80χρονη έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της, και αργότερα τον εγγονό της. 

Έπειτα από το θάνατο του εγγονού της, η ηλικιωμένη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο. Ωστόσο, την εντόπισαν άμεσα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ οι γιατροί κατάφεραν να τη σώσουν. 

«Απλά θέλω να βγαίνω έξω…»

Τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη βγαίνει σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Πάρκου, πουλώντας προϊόντα από τον κήπο της. «Δεν το κάνω για τα χρήματα. Δεν θέλω να πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. Να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ…» λέει.

«Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή….».

Πηγή: iefimerida.gr 

Δειτε Επισης

Απομάκρυνση του Υφ. Υγείας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-«Εννοούσα το αντίθετο από τις ερμηνείες», λέει ο ίδιος
Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι
«Εγώ πέταξα την καρέκλα»-Συγγενής θύματος περιγράφει την ένταση στο τέλος της δίκης για το Μάτι
«Είναι τρομακτικό, ο άλλος έφαγε 104 ανθρώπους και σου λέει 40 χιλιάρικα»
Πρεμιέρα στο Ιόνιο, σε άσκηση του ΝΑΤΟ, έκανε το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu
Οργή συγγενών για τις ποινές χάδι στους έξι ένοχους για τη φωτιά στο Μάτι-Πέταξαν καρέκλες στην έδρα
Προανήγγειλε μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους ο Μητσοτάκης
Γεωργιάδης: Ο Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων