Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αποκαλύψεων συνέχεια-«Προσπάθησε να με πείσει ότι δεν έγινε βιασμός»

  26/01/2021 07:02
Αποκαλύψεων συνέχεια-«Προσπάθησε να με πείσει ότι δεν έγινε βιασμός»

Αποκαλύψεων συνέχεια-«Προσπάθησε να με πείσει ότι δεν έγινε βιασμός»

  26/01/2021 07:02

Άνοιξε τα χαρτιά της η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , για να επισημάνει ότι «η 11χρονη ιστιοπλόος δεν είναι η μόνη που είχε μία τέτοια οδυνηρή εμπειρία» και να τονίσει ότι τα θύματα τέτοιων καταστάσεων δεν μπορούν να μιλήσουν άμεσα – προτείνοντας να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής τέτοιων αδικημάτων.

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε ότι βγήκε να μιλήσει για την κακοποίησή της , όχι επειδή θέλει να γίνει ευρωβουλευτής, όπως γράφτηκε, ή για να υπάρξει αλλαγή στην ηγεσία της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά για να προστατεύσει άλλες γυναίκες από μία «κατάχρηση εξουσίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για τον άνθρωπο από την διοίκηση της Ομοσπονδίας, τον οποίον κατηγορεί ότι την κακοποίησε – για να σημειώσει ότι τον θεωρούσε ως μία «πατρική φιγούρα», για τον οποίον θεωρούσε, μαζί με την συναθλήτριά της Αμαλία Τσουλφά, ότι θα έκανε την διαφορά στην αντιμετώπιση των αθλητών από την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας: «όταν μάθαμε ότι ερχόταν στην διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης, νομίζαμε ότι κάτι άλλαζε. Ερχόταν μέσα σε έναν συνεχή πόλεμο με την Ομοσπονδία, σαν από μηχανής Θεός. Δεν το περίμενα ποτέ από αυτόν, ανέφερε η Ολυμπιονίκης. Η Σοφία Μπεκατώρου είπε ακόμα ότι ξανασυνάντησε τον άνθρωπο της Ομοσπονδίας, για να τονίσει ότι δεν έδειξε την παραμικρή μεταμέλεια. «Προσπάθησε να πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν υπήρξε ο βιασμός», ανέφερε, για να προσθέσει ότι την απασχολεί να μην μπορεί ο άνθρωπος αυτός να κάνει κανά κακό.

Η συζήτηση με τα παιδιά της

Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η αφήγηση της Σοφίας Μπεκατώρου όταν εξιστορεί την αποκάλυψη της συγκλονιστικής εμπειρία της στα παιδιά της καθώς και την απόφασή της να την καταγγείλει δημόσια.

«Συζήτησα με τα παιδιά μου για να τους περάσω το θέμα της σεξουαλικής βίας όσο μπορούσα γιατί είναι μικρά παιδιά ακόμη. Επρεπε να τους εξηγήσω ορισμένα πράγματα όμως. Ο γιος μου αντέδρασε με στενοχώρια πιστεύοντας πως θα γίνει ρεζίλι στο σχολείο» είπε.

«Είχε έρθει η ώρα να μιλήσω όμως για να μην συμβεί αυτό σε άλλα παιδιά. Οταν το είδε στην τηλεόραση, κατάλαβε πως έγινε για καλό. Η κόρη μου, μου είπε να μην φοβάμαι» πρόσθεσε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης αποκάλυψε  πως πριν πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, όμως η αδελφή της την έκανε να πιστέψει πως θα τα καταφέρει.  «Λίγο πριν φύγει  μου είπε πήγαινε και αγωνίσου. Όταν πήρα την πρόκριση, μου είπε τα κατάφερες και μετά από δυο μέρες έφυγε» είπε με τρεμάμενη φωνή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / in.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας