Σάββατο 27 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

To ηχηρό μήνυμα της Μπεκατώρου στις γυναίκες για να... σπάσουν τη σιωπή τους

  19/01/2021 07:07
To ηχηρό μήνυμα της Μπεκατώρου στις γυναίκες για να... σπάσουν τη σιωπή τους

To ηχηρό μήνυμα της Μπεκατώρου στις γυναίκες για να... σπάσουν τη σιωπή τους

  19/01/2021 07:07

Με μια μάσκα στο πρόσωπο, με κεντημένη τη λέξη «ελπίδα» (hope) προσήλθε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς η πρώτη πολίτης της χώρας στάθηκε -ενώπιον όλων- στο πλευρό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ως «ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειάς της».

Ευχαριστώντας τους πολίτες για τα μηνύματα στήριξής τους, η κ. Μπεκατώρου από πλευράς της απηύθυνε χθες για άλλη μια φορά ανοιχτό κάλεσμα σε όσες γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση «να σπάσουν τη σιωπή», με τις πρώτες καταγγελίες από ανάλογα περιστατικά σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και χώρους εργασίας να κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντείνοντας την αίσθηση ότι το κουβάρι της έμφυλης βίας στην Ελλάδα έχει μόλις αρχίσει να ξετυλίγεται.

Η αθλήτρια σε ανάρτησή της στο Facebook ευχαρίστησε την κ. Σακελλαρόπούλου για τη στάση της και έστειλε ένα μήνυμα σε κάθε θύμα: 

Κυρία Πρόεδρε,

σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας. Δικαιώνετε την απόφασή μου να καταγγείλω τη νομική και ηθική απαξία του εγκλήματος που διαπράχθηκε εις βάρος μου.

Μου δίνετε την ευκαιρία να μεταφέρω σε κάθε θύμα, ότι η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του. Η αποσιώπησή του είναι οδυνηρή και δεν επιτρέπει να πολεμήσουμε την εξάλειψη του εγκλήματος στις ρίζες του, με ανοχή και αδιαφορία. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας