Αλλαλούμ για τη απόφαση προφυλάκισης της Καϊλή-Φήμες για αναβολή

Μια φημολογία περί αιτήματος αναβολής της διαδικασίας για το αν η Εύα Καϊλή θα προφυλακιστεί ή όχι διακινεί η πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με επιχειρήμα την απεργία του συνδικάτου των αστυνομικών υπαλλήλων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό επειδή ενδεχομένως να μην μπορεί να γίνει η μεταγωγή της κυρίας Καϊλή από τις φυλακές όπου κρατείται μετά τη σύλληψή της που ακολούθησε την επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου των βελγικών αρχών, τότε η Εύα Καϊλή θα πρέπει να αιτηθεί αναβολή της διαδικασίας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Αν και οι Βέλγοι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή φέρονται να της εξήγησαν ότι η διαδικασία θα μπορέσει να προχωρήσει και χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία της ίδιας ενώπιον της αρχής που θα αποφασίσει για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, η πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτη υποστηρίζει ότι δεν είναι σωστό αυτό να γίνει από τη στιγμή που κρίνεται το αν θα μείνει ελεύθερη ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήμερα κρίνεται η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή-Ο κακός οιωνός για την ευρωβουλευτή

Από την άλλη υπάρχει μια συγκεκριμένη προθεσμία για τις βελγικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν αν η κράτηση της Εύας Καϊλή θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι και ως εκ τούτου η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η διαδικασία θα προχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το γεγονός ότι χθες η κ. Καϊλή μεταφέρθηκε στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν από τις φυλακές Σεν Ζιλ, όπου τελούσε υπό κράτηση εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, τη στιγμή που η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου παρουσίασε χθες τα ευρήματα από τις έρευνες στις κατοικίες και στα γραφεία του πρώην Ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντζέρι, της Εύας Καϊλή και του πατέρα της, Αλέξανδρου, ευρήματα που υπερβαίνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αφήνοντας άφωνη την κοινή γνώμη.

Σημειωτέον ότι μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα, αυτό δηλαδή που θα αποφασίσει σήμερα αν θα κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι, θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ένας λομπίστας των Βρυξελλών και ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος περιγράφεται ως ο ιθύνων νους της «παρέας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επιμένει στις εντάσεις η Άγκυρα-«Είπαμε στην ελληνική πλευρά ότι το θαλάσσιο πάρκο είναι κόκκινη γραμμή»
«Έβαλε τη ζώνη και άρχισε να διαβάζει βιβλίο»-Αξιοθαύμαστη ψυχραιμία από τον πεντάχρονο
Διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα-Τον καταζητούσε η Interpol
Παραπομπή σε δίκη για 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση της 12χρονης εισηγείται ο Εισαγγελέας
Ξέσπασε ο πατέρας του πεντάχρονου που τον ξέχασαν σε λεωφορείο-«Κινδύνευσε η ακεραιότητά του»
Τραγωδία στο Καβούρι-Νεκρός 37χρονος σε τροχαίο, διαλύθηκε το αυτοκίνητο (pics)
Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες μέσα σε σχολικό στην Κηφισιά
Συνελήφθησαν δύο άτομα για την οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη
Μαθητές στην Ελλάδα τραυματίστηκαν σε σχολική εκδρομή-Έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες πλοίου
Ξέχασαν πεντάχρονο αγοράκι στην Ελλάδα μέσα σε σχολικό λεωφορείο για έξι ώρες