Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος-«Ο αστυνομικός ήθελε να τον εξουδετερώσει»

Σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση δείχνει πως είναι ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, ο 32χρονος αστυνομικός μεταβαίνει στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα, η κατάσταση της υγείας του ανήλικου, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, το βράδυ της Δευτέρας που πέρασε δεν παρουσίασε κάποια επιπλοκή και είναι απύρετος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θεόφιλο Αλεξόπουλο, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

Παράλληλα, ο δικηγόρος ανέφερε πως στις 10:00 θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο και τους θεράποντες γιατρούς.

«Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά κρίσιμη» η υγεία του 16χρονου, τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Μια copy paste ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ - Ο αστυνομικός ήθελε να τον εξουδετερώσει»

Αναφορικά με την πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως «Είναι μια ανακοίνωση που αναμέναμε, γνωστή και υπάρχει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση αλόγιστης χρήστης αστυνομικής βίας. Είναι μία ανακοίνωση copy paste που έρχεται και λέει επί της ουσίας ότι τη στιγμή που χρησιμοποίησε βία υπήρχε μία επίθεση εις βάρος της».

«Από κανένα πραγματικό περιστατικό δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Είναι μία ευθεία βολή από πίσω από το άτομο που καταδιώκει τον 16χρονο. Είναι μια δολοφονική βολή που στοχεύει ευθέως προς το κεφάλι του νεαρού (...). Ήθελε σίγουρα να τον εξουδετερώσει, ήθελε σίγουρα να βάλει κατά αυτού και αυτό έκανε. Δεν χρησιμοποίησε κανένα μέσο το οποίο θα όφειλε να κάνει νωρίτερα. Δεν προσπάθησε να πυροβολήσει τα λάστιχα. Υπάρχει ακόμη μία βολίδα, η οποία, ας μου επιτραπεί εμένα η λογική σκέψη ότι με μία βολή ακόμα δεν προειδοποιείς τον καταδιωκόμενο», τόνισε έπειτα ο δικηγόρος του 16χρονου.

Τέλος, ο κ. Αλεξόπουλος είπε πως «το ποιον καταδίωκαν μπορεί να μην το γνώριζε ο αστυνομικός, αυτό που γνώριζαν σίγουρα είναι για ποια πράξη τον καταδίωκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BINTEO: Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έκαψαν κάδους και αναποδογύρισαν οχήματα στη Θεσαλλονίκη

Στον εισαγγελέα ο 32χρονος αστυνομικός

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02:30 στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3:40, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.

Ερωτήματα μετά το νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη Θεσσαλονίκη και την υπόθεση του 16χρονου Ρομά, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο ανήλικος δέχτηκε σφαίρες από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης που ξεκίνησε με αφορμή το γεγονός ότι ο νεαρός έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε ένα πρατήριο καυσίμων και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Αυτό φαίνεται και στα πλάνα που παρουσίασε το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, δείχνουν το αυτοκίνητο του 16χρονου στο βενζινάδικο την ώρα που βάζει βενζίνη και τον ίδιο να φεύγει χωρίς να πληρώσει.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, αστυνομικοί που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα ενημερώνονται από τον καταστηματάρχη. Αυτό μάλιστα δε αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ που σημειώνει ότι κλήθηκαν δυνάμεις που βρισκόταν πλησίον του σημείου.

Στο βίντεο ντοκουμέντο οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σηκώνονται από τις θέσεις τους, φορούν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν από το κατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Eπεισόδια έξω από Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό του 16χρονου

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου».

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου σε δηλώσεις του στο ράδιο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν απείλησε, ούτε μίλησε άσχημα στον υπάλληλο, ο οποίος κράτησε την πινακίδα και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία.

 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία