Μάχη για τη ζωή δίνει 16χρονου στην Ελλάδα-Πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του 16χρονου οδηγού, που τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Έξω από το νοσοκομείο είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του, με την οργή να ξεχειλίζει. Ο 16χρονος, πατέρας ενός παιδιού μόλις 1,5 έτους, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Οι δικοί του δήλωσαν ότι η καταδίωξη δεν έγινε την ώρα που αναφέρει η αστυνομία και αναρωτιούνται γεμάτοι αγανάκτηση: «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν;».

«Τίποτα δεν έκανε το παιδί, βενζίνη πήγε να βάλει», τόνισε συγγενής του 16χρονου, σημειώνοντας πως υπάρχουν αποδείξεις ότι μέχρι τις 02:30 ήταν με φίλους του. Σημειώνεται ότι η αστυνομία αναφέρει ότι η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στη 01:00 τα ξημερώματα.

«Κι αν δεν πλήρωσε; Πρέπει να τον σκοτώσει; Παρ’ του τον αριθμό, έλα στο σπίτι, κάνε καταγγελία. Έκανε ένα λάθος, να τον σκοτώσουν;», τόνισε, οργισμένος, ο άνδρας του 16χρονου οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξαπατά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα καλλονή με μαύρο σκυλάκι-Ζει στη χλιδή και δεν πληρώνει

Σύλληψη αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται πως πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Πρόκειται για άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Είδε κάτι στο κινητό μου και θόλωσα»-Τι λέει ο 25χρονος που σκότωσε τη σύντροφο του

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ανήλικος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι Ρομά, απάντησε στα πυρά των αστυνομικών. Η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι τραυματίες από το τροχαίο στο Κολωνάκι-«Εγκληματική ανευθυνότητα»
Οι συνομιλίες που αποκάλυψαν τους ναρκέμπορους αστυνομικούς-Τα κέρδη μαμούθ και οι δουλειές του αρχηγού
«Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά είχε αντίληψη ότι τη σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα
Χειροπέδες σε αστυνομικούς για εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα-Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν σε χρήστες
«Η Λυδία ξέρει ότι η μητέρα της πέθανε, όχι ότι τη σκότωσε ο πατέρας της»
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή, η φωτογραφία που έκαψε την πρώην, και το ψεύτικο άλλοθι του Ναυπλίου
«Είμαι καλός άνθρωπος, όχι εγκληματίας... Ό,τι έκανα, το έκανα για το καλό των παιδιών μου»
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το όχημα συγκρούεται με το συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα