Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Tο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι 2.000 αναλήψεις πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας

  30/11/2022 07:06
Tο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι 2.000 αναλήψεις πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Tο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οι 2.000 αναλήψεις πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας

  30/11/2022 07:06

Ούτε μία ανάληψη δεν έχει γίνει από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του πατέρα Αντωνίου εδώ και 8 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο λογαριασμός του έχει μείνει ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ωστόσο στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας αλλά και της ΜΚΟ φαίνεται να έχουν γίνει τουλάχιστον 2.000 κινήσεις.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών. Η μία από τις δύο θυρίδες που δεσμεύθηκαν ανήκει, μάλιστα, στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντωνίου και βρέθηκε στη Χίο.

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις Αρχές λόγω του ότι έχουν δεσμευθεί και λογαριασμοί στους οποίους πολίτες είχαν χρίσει ως συνδικαιούχο τον πατέρα Αντώνιο, και τώρα δεν μπορούν να εκταμιεύσουν ούτε τις συντάξεις τους.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν ενοχλήσει πολίτες και επιχειρηματίες που έχουν κάνει δωρεές εκατομμυρίων ευρώ, με ορισμένους μάλιστα να τις ανακαλούν.

Τα 350.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό

Kατά τη χθεσινή έφοδο (28/11) της Οικονομικής Αστυνομίας σε ακίνητά τους σε Κολωνό και Ραφήνα βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 300.000-350.000 ευρώ. Σχεδόν, δηλαδή, όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευθεί από την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» στο Mega, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί 15.000.000 ευρώ, χρήματα στα οποία είχε άμεση πρόσβαση η πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ μερικές ημέρες πριν είχε «αδειάσει» μία από τις δύο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο, εκείνη φέρεται να είπε «τα είχα για να τα μετρήσω»!

Να τονιστεί πως οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας έχουν δεσμευθεί με εντολή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Πηγή: Iefimerida

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας